Alman gençler, 'Kurswechsel' projesiyle aşırı sağdan kurtulacak


Almanya'da yabancılara ve mülteci yurtlarına yapılan saldırılar her geçen gün artarken, Hamburg'da aşırı sağın tuzağına düşen gençlerin kurtarılması için 'Kurswechsel' adlı yeni bir proje hayata geçirildi.

Aşırı sağdan kurtulmak isteyen ve mesafe koymak isteyen gençlere rehberlik hizmeti de verecek merkezden aynı zamanda aileler, eğitimciler, gençlik projeleri uzmanları ve kanaat önderleri danışmanlık alabilecek. Christlichen Jugenddorfwerk Deutschlands e.V. (Almanya Hıristiyan Gençlik Köyü Derneği -CJD) bünyesinde yürütülecek ve ücretsiz olacak, danışmanlık güvenilir ve kişisel bilgiler gizli tutulacak.

"Demokratie leben!" adlı federal programa her yıl 105 bin Euro destek verilecek. Proje Hamburg Çalışma Sosyal İşler, Aile ve Uyum Bakanlığı tarafından desteklenip teşvik edilecek.

Aşırı sağ ile mücadele 2013 yılında Hamburg senatosu tarafından da kabul edilerek gerekli çalışmalar başlatılmıştı. Bu programa ek olarak Hamburg, Schleswig-Holstein, Aşağı Saksonya, Mecklenburg-Vorpommern ve Bremen ile birlikte aşırı sağcılar için çıkış programı yürütüyor. 'Arbeitsstelle Rechtsextremismus und Gewalt (ARUG)' adı altında yürütülen bu programı uygulama görevi Aşağı Saksonya Eyaletine bağlı Braunschweig kentine verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Alman gençler, 'Kurswechsel' projesiyle aşırı sağdan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER