Alman halkı: Merkel Nobel'i hak edecek ne yaptı!


Savaş bölgelerinden kaçan yüz binlerce mülteciye Almanya'nın kapılarını açan Başbakan Angela Merkel'in adı bugün açıklanacak Nobel Barış Ödülü için en güçlü adaylara arasında geçiyor. Cihan Haber Ajansı mikrofonuna konuşan Almanlar ise Başbakan Merkel'in bu ödülü gerçekten hak ettiği konusunda şüphelere sahip.

Berlin'de yaşayan bir Alman, "Şimdiye kadar bu ödülü hak edecek bir faaliyette bulunmadı. Daha büyük bir şey başarması gerekir bu ödül için. Eğer mülteci krizinin üstesinden gelmeyi başarırsa ödülü hak etme ihtimali var. Ama şu an için hak ettiğini düşünmüyorum." diyor.

Berlin'e gelen bir yerli turist de "Pakistan ve Afganistan'da insansız hava araçları ile yürütülen savaşı destekleyen ve kendi topraklarına atom bombaları yerleştiren bir ülkenin başındaki kişi bu ödülü hak etmiyor." ifadelerini kullandıyor.

Nobel Barış Ödülü'nün bir siyasetçiye verilmesinin yanlış olduğunu dile getiren Almanların çoğunluğu, bu ödülün zamanında ABD başkanı Barack Obama'ya verilmiş olmasını da doğru bulmadıklarını söylüyor

Başkent Berlin'i gezen turistlerin çoğu da ayni fikirde. Bir Rus turist, Alman başbakanın ABD baskısı altında olduğunu ve zayıf bir görüntü çizdiğini belirterek, "Nobel Barış Ödülü'nü alma ihtimalinin olduğunu düşünüyorum ama bu popülistçe bir karar olacak." diyor.

Bir başka turist ise "Nobel ödülünü alamayacak ve bu ödülü hak etmedi kendisi. Binlerce Suriyeliyi ülkeye alması güzel bir faaliyet ama Yunanistan'da yaşanan mali krizdeki tutumunu ve Suriye'yi bombalayan Putin'i desteklediğini de unutmamak lazım. Barış için ciddi caba sarf eden insanlar varken Merkel'e Nobel ödünün verilmesi mantıklı değil." ifadelerini kullanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Alman halkı: Merkel Nobel'i hak edecek ne yaptı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER