Alman Sosyal Demokrat lider, Merkel'i yenebileceğini düşüyor


Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, 2017 yılındaki genel seçimlerde Angela Merkel'e karşı galip gelmelerinin mümkün olduğunu söyledi. "Demokraside herkes mağlup olabilir" diyen Gabriel, 2017'de başbakan adayı çıkaracaklarını ve iktidara gelmek için mücadele edeceklerini vurguladı.

Gabriel, Bild'e yaptığı açıklamada başbakan adayının belirlenmesi konusunda parti üyelerine seçim yaptırmaya açık olduğunu sözlerine ekledi. Böyle bir teklifi kendisinin 2014'te dile getirdiğini hatırlatan Gabriel, parti tabanının siyasi katılımı konusuna çok önem verdiğini, bundan dolayı Büyük Koalisyon Anlaşması'nı üyelere oylattıklarını belirtti.

SPD'nin gençlik kolları 'Jusos' Başkanı Johanna Ueckermann, gelecek genel seçimlerde başbakan adayını parti üyelerinin belirlemesi gerektiğini talep etmiş, bu düşünceye SPD Genel Başkan Yardımcısı Ralf Stegner'den destek gelmişti. Üyeler arasında oylamanın SPD'nin yararına olduğuna dikkat çeken Gabriel, "Seçim için birden fazla başbakan aday adayı olmalı. Bu konuyla 2016 yılının sonunda ilgileneceğiz." diyerek, kendisinin adaylığı konusunda net açıklamada bulunmadı.

Emnid şirketinin kamuoyu araştırmasına göre bugün bir seçim olsa SPD'nin oy oranı yüzde 24'ü buluyor. Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerin oyu ise bir puan artarak yüzde 43'e yükseldi. Sol ve Yeşiller partilerin oyları yüzde 10 iken, Almanya İçin Alternatif (AfD) ve Hür Demokrat Parti'nin (FDP) oy oranları yüzde 4 düzeyinde. CİHAN
<< Önceki Haber Alman Sosyal Demokrat lider, Merkel'i yenebileceğini düşüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER