Konya, şehit emniyet müdürünü gözyaşlarıyla uğurladı


İstanbul Sultanbeyli'de bomba yüklü araçla Fatih Polis Merkezi'ne düzenlenen saldırının ardından olay yerinde inceleme yaparken, teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesine İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek'in yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Dün İstanbul'dan uçakla Konya'ya getirilerek Beyhekim Devlet Hastanesi morguna konulan şehidin cenazesinin baba ocağı Cihanbeyli'de toprağa verileceğinin duyurulmasına rağmen ailenin isteği üzerine son anda Konya merkezde defnedilmesine karar verildi.

Şehidin cenazesi, sabah saatlerinde yakınları ve meslektaşları tarafından Beyhekim Devlet Hastanesi'nden alınarak, konvoy eşliğinde kayınpederinin Selçuklu ilçesi Elitkent Sitesi'nde bulunan evinin önüne getirildi. Cenazesinin gelişinden önce site bahçesinde kurulan taziye çadırında şehit emniyet müdürü için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Türk bayrakları ile site bahçesine getirilen cenaze, ambülansta bekletilirken, din görevlisi tarafından dua edildi, helallik alındı. Eşinin cenazesinin bulunduğu ambulansın yanına gelerek duaya katılan Kübra Çeken'in, yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Cevdet ise bir yakının kucağında olan bitenden habersiz çevresini izledi. Şehidin naaşı, daha sonra konvoy eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Musalla Mezarlığı'na götürüldü.

BİNLERCE KONYALI ŞEHİDİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

Şehit emniyet müdürü Beyazıt Çeken için öğle vaktinde Musalla Mezarlığı içindeki Namazgah'ta cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, meslektaşları ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan Çeken'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Musalla Mezarlığı içindeki şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Konya, şehit emniyet müdürünü gözyaşlarıyla uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER