Kapıları işaretlenen Alevilere İHD ve derneklerden destek


Üsküdar'da kapıları işaretlenen Alevi vatandaşlara İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Alevi-Bektaşi dernekleri destek verdi. Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ali Kenanoğlu, "Bir an evvel bu işaretlemelerin faillerinin bulunması gerekiyor. Çocuksa çocuk. Biz hangi çocuklar olduğunu görelim bakalım. Bunu sadece çocuk diyerek geçiştiremezsiniz." dedi.

Dün sabah 07.00 sıralarında Çamlıca Kiraztepe Mahallesi Kuledibi Caddesi'nde bir evin önünde bomba süsü verilmiş bir paket bırakılmış ve bazı kapılara çarpı işareti konulmuştu. Konuyla ilgili kapıları işaretlenen sokakta basın açıklaması yapıldı.

İstanbul İHD Yöneticisi Cezmi Özdemir, "Türkiye'de ne zaman sistemler zora düşmüşse bu tür provokasyon ve kaoslara başvurulmuştur. Onlarca kültür, dil, inançlar yaşanmaktadır. Halkların birbirleriyle hiçbir sorunu yoktur. Sistemler halkları rahatsız etmeseler tarih boyunca sorun olmamıştır. Zaman zaman sistemler kullanmıştır. İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyeti, Üsküdar Emniyeti ve Üsküdar Kaymakamlığı evlerine çarpı işareti konulan Alevilerin sorununu duymak zorundadır." diye konuştu.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Özcan ise "Bugünden sonra biz Alevileri başka yerlere çekmemeleri için bir uyarı yapacağız. Biz Aleviler, kavganın içine çekilmek istemiyoruz. Bu provokeye gelmek istemiyoruz. Biz Türkiye'de bütünlük ve beraberce yaşamayı öğrendik. Ama bugün bize saray dayatması, Alevileri savaşın içine çekmeye, Kürt hareketinin, HDP'nin gelişmiş olan mücadelesi doğrultusunda Alevileri buraya ortak yapmak istiyor. Ama biz Aleviler hiçbir zaman hiçbir yerde buna alet olmayacağız, bu provokasyona gelmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Basın metnini okuyan Demokratik Alevi Dernekleri Dedesi Ali Soysüren, "40 yıldır aynı sokakta oturan ve bu güne kadar kimseyle en ufak bir sorun dahi yaşamayan insanlarımız her ne hikmetse bugün tacize maruz kalmışlardır. Yaşanan olaylar karşısında tedirgin olan canlarımızın kaygısı, emniyet kuvvetlerinin ciddiyetsiz yaklaşımı nedeniyle daha da artmıştır." dedi.

Alevilere destek için gelen HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da şunları söyledi: "Ülkenin yaşadığı kaos ve savaş ortamı bellidir. Bu savaş ortamının içerisinde bir halka da Alevileri oluşturup cepheyi genişletme, kargaşayı artırma hevesi, niyeti olanlar olabilir. Şüphesiz bunu bertaraf edecek olan bu evleri işaretleyenlerin, bombayı koyanların, suikastları düzenleyenlerin bulunmasıyla giderilecektir. 2012'den bu tarafa işaretlenen yüzlerce Alevi evinin bir tane failini bulamıyorsanız ve bunu sadece çocuk işi diye geçiştiriyorsanız hem bu Alevi insanları panik halinde kaygı duymaya devam edecektir hem de buna yenileri eklenecektir. Ev işaretlemeleri Türkiye tarihi açısından sıradan değildir. Bunlar Maraş'tan, Çorum'dan bilindiği üzere sonu katliamla biten fişlemedir. Bir an evvel bu işaretlemelerin faillerinin bulunması gerekiyor. Çocuksa çocuk. Biz hangi çocuklar olduğunu görelim bakalım. Bunu sadece çocuk diyerek geçiştiremezsiniz. Yetkililerin yetkisini yerine getirmesini talep ediyoruz ve takipçisi olacağız."

CİHAN
<< Önceki Haber Kapıları işaretlenen Alevilere İHD ve derneklerden destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER