Almanya'da 'domuz eti yemek anayasal bir görev mi' tartışması


Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletindeki Hristiayan Demokrat Parti (CDU) domuz etini kantinlerde, okullarda ve yuvalarda zorunlu hale getirmek istiyor. CDU'nun bu çalışması alman siyasetçileri ve hükümet üyeleri tarafından ciddi tepki topladı.

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, böyle bir saçmalığı bugüne kadar duymadığını ifade etti. Gabriel ayrıca "Ülkemizde başka çözebileceğimiz sıkıntı kalmadı da kantinlerdeki domuz etine yasa mı çıkartmamız gerekiyor!" diye konuştu.

"DOMUZ ETİ YEMEK ANAYASAL BİR GÖREV Mİ?"

Schleswig-Holstein eyaleti Tarım Bakanı Robert Habeck de devletin kantinlere müdahale etme girişiminin gerekçelerini göremediği söyledi.

Yeşiller Partisi Federal Meclis Milletvekili Volker Beck ise CDU Schleswig-Holstein'ın yazılı olarak hazırladığı bir metinde domuz etini anayasal bir hak olarak nitelendirmesini anlamsız bulduğunu söyledi. Beck domuz eti yemenin anayasal bir görev olmadığını söyledi. "Anayasada böyle bir şey yazmıyor" diye konuşan Beck, "Ülkemizde huzur ve barış içerisinde yaşamak için domuz eti yemeniz gerekmiyor." ifadesini kullandı.

Schleswig-Holstein eyaletindeki CDU muhalefetinin tutumu sosyal medyada da ciddi tepkiler aldı. Sosyal medya bu girişimi, 'erken 1 Nisan şakası' olarak nitelendirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da 'domuz eti yemek anayasal bir görev mi' tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER