Almanya'da otomobil sigortası değişikliği için son haftalar


Almanya'da yıl sonu aynı zamanda milyonlarca otomobil sahipleri için daha uygun sigortaya geçme zamanı. Sigortasını değiştirmeyi düşünenlerin 30 Kasım tarihine kadar çıkışlarını yollamaları gerekiyor.

Sigorta değiştirmeyi 'bürokrasisi fazla' diyenler için kolaylık sağlanmış. Değiştirmeye karar verildiği takdirde yeni sigorta değiştirme işlemlerini de üstlenebiliyor. Yıl içinde diğer zamanlarda sigorta değiştirmek sadece özel durumlarda (Sonderkündigungsrecht) olabiliyor.

Sigorta değiştirmelerin bu ayda yapılmasının sebebi ise kurumların kendi hesaplamalarının karışıklığa sebep vermemesi olarak açıklanıyor. Sigorta değiştirmenin sadece bu ayda gerçekleşmesi sebebiyle bu ayda sigortalarda tam anlamıyla müşteri avına çıkmış durumdalar.

SİGORTAYI DEĞİŞTİREREK BİRKAÇ YÜZ EURO TASARRUF SAĞLANABİLİYOR

Otomobil sigortası piyasasında rekabetin çok sert olması dolayısıyla 90'ın üzerinde sigorta arasında fiyat farkı da oldukça yüksek. HUK-Coburg genel müdürü Dr. Jörg Rheinlander otomobilin modeline, hasar sınıflandırması (SF) ve oturduğu beldeye göre yılda birkaç yüz Euro'ya kadar tasarruf edebileceklerini söylüyor. Fakat sigorta şirketlerinin sayısının fazlalığından dolayı tüketici için fiyat kontrolü neredeyse mümkün değil. Bunun için şirketlerin tüketiciye sundukları fiyatları karşılaştırarak en uygun sigortayı bulan Verifox ve Check24 benzeri 'karşılaştırma portallarının' sayısı da günden güne artış gösteriyor.

Bu portallar ticari olarak çalıştıkları için tüketicinin tek portaldan değil birkaç portaldan arama yapması tavsiye ediliyor. Portallar, buldukları sigortalı başına 50 ile 100 Euro arasında değişen miktarda komisyon aldıkları için sonuç da çok farklı çıkabiliyor. Tüketici için bazen sigortayı bizzat aramak dahada avantajlı olabiliyor. Mesela HUK Sigortası masrafları olabildiğince aşağılara çekmek için kendi bünyesinde sadece online çalışan HUK24 Sigortasını uygulamaya koydu.

Diğer sigortalar da bunu takip ederken bunların birçoğu karşılaştırma portallarına girmeyerek fiyatlarını daha da cazip hale getiriyorlar. Bu durumda tüketicinin bu sigortalarla doğrudan bağlantıya geçerek sigorta değişimini gerçekleştirmesi kendisi için daha avantajlı hale geliyor. Karşılaştırma portalları her türlü sigorta işlemlerinin yanı sıra elektrik dağıtım şirketleri arasında da mukayese imkanı sunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da otomobil sigortası değişikliği için son haftalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER