Almanya'da 'Türk casuslar' davası bugün başladı


Almanya'da 'casusluk' davası olarak bilinen ve aralarında Başbakanlık danışmanlığı yapmış Muhammed Taha G.'nin de olduğu üç tutuklunun davaları bugün başladı.

Koblenz Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde (OLG) görülen davada Muhammed Taha G. ve birlikte hareket ettikleri iddia edilen Alman vatandaşı iki Türk yargılanacak. 58 yaşındaki Muhammed Taha G.'nin Erdoğan'ın danışmanlığını yaptıktan sonra Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Türk hükumetinin alt biriminde televizyon ve radyo alım satımı biriminde çalıştığı iddia ediliyor. Alman başsavcılığı bu kişiler hakkında 11 Ekim 2014 tarihinde tutuklama emri çıkarmış ve üçlü 17 Aralık tarihinde gözaltına alınmıştı.

Şanlıurfa doğumlu Muhammed Taha G. savcılık tarafından 'iki kişiyi ajanlık çalışmasında yönlendirmek' ile suçlanıyor. İki Alman vatandaşının Muhammed Taha G.'nin yönlendirmesi ile Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları hakkında bilgi topladıkları ve onların kurdukları kurumların yapısını araştırarak Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) rapor ettikleri iddia ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da 'Türk casuslar' davası bugün başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER