Altınözü'nden çıkarılan paslı içme suyu boruları şaşkınlığa neden oldu


Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), ağustos ayı içerisinde Altınözü ilçesinde hayata geçirdiği 50 Yılın İçme Suyu Seferberliği Projesi kapsamında içme suyu şebekesi döşeme çalışmasının yüzde 60'ını tamamladı. Eski şebeke hatlarından çıkarılan boruların tamamen pas içinde kalmış hali ise görenleri şaşırttı.

Şebeke yenileme çalışmalarının Altınözü'nde olduğu gibi Yayladağı, Belen ve Samandağ ilçelerinde de yapıldığını hatırlatan HATSU yetkilileri, Altınözü ilçesine polietilen borularla döşenecek olan 27 km'lik içme suyu şebekesinden 16 bin 500 metresinin çekildiğini belirterek, döşeme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 1000 bağlantı noktasının yapılacağını bildirdi.
Altınözü'ndeki içme suyu şebekesi çalışmalarının Fatihli, Sarılar ve Yenişehir mahallelerinde devam ettiğini aktaran yetkililer, uzman teknik personel denetiminde devam eden içmesuyu şebekesi döşeme çalışmasında 6 kepçe, 4 kamyon ve 45 personelin görev yaptığını açıkladı.

Altınözü'nde asbestli boruların değiştirilmesiyle birlikte içilebilir ve 24 saat kesintisiz içme suyunun sağlanacağı projeyle ilgili açıklamalarda bulunana Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hem Altınözü merkezde hem de 17 mahallede içme suyu şebekesi ve isale hattı ilgili sorunlar olduğunu kaydetti. Savaş, "Altınözü merkez de içme suyu şebekesine başladık, yüzde 60 bitmiş bulunmaktadır. Bununla birlikte sırt köylerinde ishale hattı ikisinin projesi önce 5 tane köyümüzün daha sonra 12 köyümüzün projesi ile ihalesi bitmiştir. Orada da şebeke inşaatları ve ishale hattı inşaatlarına başlanacaktır." dedi.

Altınözü'nde kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını bitirmek üzere olduklarına dikkat çeken Başkan Savaş, "İçme suyu şebekesinin yüzde 60'ını bitirdik. Demek ki sorunu görmek, bilmek, çözmek çözüm için çaba sarf etmek gerekir. Biz de Hatayımızın tüm ilçeleri için bu seferberlik içerisindeyiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza her türlü olumsuz şarta rağmen çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker de çok sağlam bir teknik ekip ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, 50 Yılın İçme Suyu Seferberliği kapsamında, ihtiyaç duyan tüm ilçelerin temiz su ile buluşturulacağına dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Altınözü'nden çıkarılan paslı içme suyu boruları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER