Amedspor'a verilen cezanın gerekçesini Bakan Kılıç'a sordu


HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Amedspor'a 28 Ocak tarihinde oynanan Medipol Başakşehir maçında 'ideolojik propaganda' yapıldığı gerekçesiyle ceza verilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Tan, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın cevaplaması isteğiyle verdiği soru önergesinde, PFDK tarafından Amedspor'a 28 Ocak tarihinde oynanan Medipol Başakşehir maçında 'ideolojik propaganda' yapıldığı gerekçesiyle kendi sahasında bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin TL para cezası verdiği, ayrıca Bursaspor maçında Amed Sportif Faaliyetler Oyuncusu Deniz Naki'nin Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Bursaspor maçında ideolojik propaganda yaptığı ve sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle 12 resmi maçtan men edildiği ve 19 bin 500 lira para cezasına çarptırıldığını hatırlattı.

Tan, Amedspor'a oynadığı maçlardan sonra verilen söz konusu cezaların detaylı gerekçesinin ne olduğunu Bakan Kılıç'a sordu. Tan'ın Kılıç'a yönelttiği sorular şöyle:

"Bir futbol takımının galibiyeti kutlamasına ve bölgede yaşanan olaylardan dolayı barışı istemesine yönelik PFDK'nın verdiği cezaları uygun görmekte misiniz? Bu cezalara yönelik Bakanlığınızın tavrı nedir?

"İnsanlar ölmesin barıştan başka çaremiz yok." diyen Deniz Naki'ye Türkiye Futbol tarihinde eşine az rastlanır bir cezanın verilmesini nasıl değerlendirmektesiniz?

Futbol müsabakalarında daha önce farklı futbolcularca 'asker selamı, rabia işareti' gibi ideolojik davranışlar yapıldığı dikkate alınırsa bu futbolculara yönelik ne tür cezalar verilmiştir?

Hangi yönetmeliğe göre çocukların ölmemesi ve barışın temenni edilmesine yönelik sözler böyle bir astronomik ceza doğurmuştur?"

CİHAN
<< Önceki Haber Amedspor'a verilen cezanın gerekçesini Bakan Kılıç'a sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER