Angela Merkel: G20'de kararlılık gösterdik, terörden daha güçlüyüz


Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Milyonlarca sığınmacıya yeniden umut vermek için G20'nin enerjiyle harekete geçmesi gerekir. Hepimiz biliyoruz ki zaman iyice daralıyor." dedi. Türkiye'nin dönem başkanlığında yürütülen G20 Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Merkel, "Avrupa'da da sığınmacıların ülkelere dağıtımlarında adil olunmalıdır." çağrısında bulundu.

Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Başbakan Merkel, "AB'nin dış sınırlarının daha iyi korunması ve insan tacirlerinin de engellenmesi gerekiyor." dedi. Terör örgütü IŞİD'e de değinen Başbakan Merkel, bu örgüte karşı verilen mücadelenin kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirterek, "G20 zirvesinde terörizmin her çeşidinden daha güçlü olduğumuzu gösteren kararlı bir mesaj veriyoruz." çıkışında bulundu.

Zirve kapsamında Suriye'deki iç savaşın sonlandırılması konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de ikili görüşmelerde bulunan Angela Merkel, Almanya Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in inisiyatifiyle yapılan Viyana'daki Suriye konferansında kabul edilen yol haritasının ve üzerinde mutabık kalınan anlaşma maddelerinin ivedilikle hayata geçirilmesini istedi. ABD, AB, Fransa'nın yanısıra Rusya, Suudi Arabistan ve İran'ın da katılımıyla gerçekleşen konferansta Beşar Esad yönetimi ve muhaliflerin bu yıl içinde bir araya gelmeleri, Suriye'de altı ay içinde geçişi bir hükümetin kurulması ve 18 ay içinde ise BM gözetiminde bağımsız seçimlerin yapılması üzerinde uzlaşma sağlanmıştı.

Diğer taraftan ise, G20 zirvesinde uluslararası alanda faaliyetlerde bulunan büyük işletmelerin vergi kaçırmalarının önüne geçilmesi amacıyla farklı ülkelerdeki mali daireler arasındaki veri alışverişlerinin yoğunlaştırılması yönünde bir mutabakata da varıldı. Buna göre, büyük holdinglerin üretim yaptıkları ülkelerde vergi vermeleri, 'vergi cenneti' olarak tabir edilen ülkelere düşük vergilerden ötürü para transferleri yapmalarının engellenmesi öngörülüyor. Yılda yaklaşık 100-240 milyar doların bu sayede 'kaybolmaması' hedefleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Angela Merkel: G20'de kararlılık gösterdik, terörden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER