Ankara'daki patlamada ölen Emine Ercan son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'daki patlamada ölen Emine Ercan son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden iki çocuk annesi Emine Ercan (55), Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hafta sonu Ankara'daki 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden Emine Ercan için Çorum Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene; eşi Cuma Ercan, her ikisi de doktor olan çocukları Deniz ve Çağdaş Ercan, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Emek Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Fevzi Ayber, bazı siyasi partilerin temsilcileri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde feryatlar yükseldi. Hükümet aleyhine sloganlar atıldı.

"SARAYIN SAVAŞI, ANALARIN GÖZYAŞLARINI ARTIRMASIN"

Emek Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Fevzi Ayber, törende yaptığı konuşmada, uzun yıllardır halkları etnik kökenlerine, mezheplerine ve inançlarına göre ayrıştırmaya çalışan şer güçlerinin yıllardır acılara acı kattığını söyledi. Ayber, "Bu acılar yetmedi mi? Çorum yetmedi mi? Maraş yetmedi mi? Sivas yetmedi mi? Roboski yetmedi mi sizlere? Artık biz canımızı yitirmek istemiyoruz. İster asker olsun, ister kim olursa olsun analarımız artık ağlasın istemiyoruz. Sarayın savaşı anaların gözyaşını artırsın istemiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Emine Ercan'ın cenazesi, kadınlar tarafından omuzlanarak cenaze aracına kadar taşındı.

Ercan'ın cenazesi, merkeze bağlı Büyükdivan köyünde toprağa verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki patlamada ölen Emine Ercan son yolculuğuna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER