Ankara'daki saldırıda ölenler, birinci ayında Sivas'ta anıldı

Ankara'daki saldırıda ölenler, birinci ayında Sivas'ta anıldı

Ankara'da tren garı önünde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler birinci ayında Sivas'ta anıldı. Kent Meydanı'nda toplanan Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, mum yakarak ve karanfil bırakarak saldırıda ölenleri andı.

Saldırıda hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun ardından Sivas Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Önder Doğan, Ankara tren garı önünde meydana gelen terör saldırısının üzerinden bir ay geçtiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
"Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamının üzerinden tam bir ay geçti. Bu bir ay da bizim için 'en uzun ay' olarak tarihteki yerini aldı. Her saniyesini, her dakikasını, her gününü yasımızla, isyanımızla, öfkemizle ve yaşamını yitiren yoldaşlarımızı anarak geçirdik. Yoldaşlarımızın miraslarına, emek, demokrasi ve barış mücadelelerine layık olmak için birbirimize sarıldık. Dayanışma bir nebze olsun acılarımızı hafifletti, kararlılığımızı biledi, geleceğe dair umudumuzu büyüttü."

10 Ekim'de 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingiyle ülkenin içine sürüklendiği çatışmalı ortama 'dur' demek istediklerini savunan Doğan, "Kendi hayallerini gerçekleştirmek için savaştan, kutuplaşmadan, gerginlikten, halklar arası düşmanlık tohumları ekmekten her kim, hangi güç odakları beslenmek istiyorsa, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 10.04'te barış irademize bomba koyanlar onlardır." diye konuştu.

'DAVALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

10 Ekim katliamında emek, barış ve demokrasi talebinin hedef alındığını öne süren Önder Doğan, "Bizler, savaşın tam ortasında emek, barış, demokrasi dediğimiz için bize bir bedel ödetildi. Fail mi arıyoruz? Fail bellidir. Bu ülkede barış sesinin daha gür, daha yankılanan bir biçimde çıkmasından kimler rahatsız oluyorsa failler onlardır. Kimler hak arama mücadelesinden korkuyorsa, kimler sokakları emekçilere kapatmak istiyorsa failler onlardır. Açıkça ifade ediyoruz; Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç saldırılarının aydınlatılması, dosyalara gizlilik kararı koyarak karartılması 10 Ekim katliamına davetiye çıkarmıştır. Dolayısıyla bir taraftan 10 Ekim katliamına ilişkin tarihi nitelikte bir hukuki ve siyasi mücadele yürütecek bir yandan da diğer saldırılara ilişkin davaların takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Doğan, sözlerini şöyle noktaladı: "Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz.10 Ekim'de olduğu gibi bugün de "Savaşa inat, barışa hemen şimdi diyoruz. Emek, barış ve demokrasi için mücadele edeceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki saldırıda ölenler, birinci ayında Sivas'ta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER