Ankara katliamı, birinci ayında Bursa'da sessiz yürüyüşle protesto edildi

Ankara katliamı, birinci ayında Bursa'da sessiz yürüyüşle protesto edildi

Ankara'da 100'ün üzerinde insanın yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının birinci ayı Bursa'da düzenlenen sessiz yürüyüşle anıldı.

Bursa'da KESK, DİSK, TMMOB, TTB tarafından ortak düzenlenen yürüyüşüyle saldırı bir kez daha lanetlendi. Ayrıca saldırının ardından bir ay geçmesine rağmen tam olarak aydınlatılmaması protesto edildi.

Ankara'da 10 Ekim'de yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında akşam üzeri Mahfel'de toplanan grup, sessizce yürüyüşe geçti. Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlerin resimlerinin de bulunduğu 'Katilleri tanıyoruz, unutturmayacağız. Hesabını soracağız, barış ve demokrasiyi getireceğiz' yazılı pankart eşliğinde yürüyen grup sessizce patlamayı protesto etti. Patlamadan sonra sorumlularının da bulunmamasına isyan eden grup, ayrıca 'Barış için gittik katledildik, hesabını soracağız' yazılı pankart taşıdı.

Yalnızca ıslık ve alkışlarla yürüyen ve CHP'li milletvekillerinin de eşlik ettiği grup, Heykel'e gelince Atatürk heykeli önünde mumlarla 'barış' yazıp sesiz protestosuna devam etti. Daha sonra barış için dilek balonları uçuran gruptakiler, ardından basın açıklaması ile yaşanan patlamayı unutmadıklarını belirtti. Sorumluların bulunmasını isteyen protestocu grup, 'Katiller halka hesap verecek' ve 'Faşizme karşı omuz omuza' şeklide slogan attıktan sonra dağıldı.

"ANKARA KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Yürüyüşte basın açıklaması yapan TMMOB Bursa il İKK genel sekreteri Rezmi Çınar, "10 Ekim Ankara katliamını unutmadık, unutturmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamının üzerinden tam bir ay geçti. Bu bir ayda bizim için en uzun ay olarak tarihteki yerini aldı. Her saniyesini, her dakikasını, her gününü yasımızla, isyanımızla, öfkemizle ve yaşamını yitiren yoldaşlarımızı anarak geçirdik." dedi. Rezmi Çınar, Ankara katliamının faillerinin bulunup adalet önüne çıkarılmadığı takdirde daha çok bu tür katliamların yaşanacağını söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara katliamı, birinci ayında Bursa'da sessiz yürüyüşle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER