"Ankara Emniyet Müdürü makamına aylardır atama yapılmadı"


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, terör saldırılarının önlenememesinde sorumluluğu bulunanların tespiti için bir Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. Ağbaba, Türkiye'nin başkenti Ankara'nın Emniyet Müdürlüğü makamına aylardır atama yapılmadığına dikkat çekti.

TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede Ağbaba, 1 Kasım 2015 Genel Seçiminden itibaren bugüne neredeyse 4 ay geçtiği, seçim sonuçlarıyla birlikte tek başına hükümet kurulduğunu hatırlatarak, ancak ülkenin yönetiminde çok büyük önem taşıyan bazı bürokratik makamların geçen bunca zamana rağmen doldurulmadığına işaret etti.

Bir çok il ve ilçede Emniyet Müdürlüğü makamlarının vekaleten yönetildiğine vurgu yapan CHP'li Ağbaba, şöyle devam etti: "Bu makamlardan biri de Ankara Emniyet Müdürlüğüdür ve aylardır Türkiye'nin başkentindeki bu makama atama yapılmamıştır. 7 Haziran 2015 Genel Seçiminden sonra Ankara'da çok büyük çaplı iki büyük katliam yaşanmış, failleri ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tabiri ile 'Patladıktan sonra yakalanabilmiştir'. Bu terör saldırılarında yüzden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlerce vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu katliamlar yalnızca fiziki yaralanmalarla kalmamış, toplumda çok büyük yaralar açmıştır. Türkiye, insanların sokağa çıkmaya korktuğu, herkesin birbirine şüpheyle baktığı bir hale gelmiştir. Hükümet tüm devlet gücüne sahip olmasına rağmen bu saldırıları önleyememiş, istihbarat zaafiyeti bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu süreçte, vatandaşların can güvenliğini sağlamakla mükellef emniyet birimlerinin başındaki makamların boş bırakılması, hiç şüphesiz bu saldırıların önlenememesinde önem arz etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'nın, Emniyet Müdürlüğü hizmetinin aylardır vekaleten yürütülmesi, devlet ciddiyeti ile bağdaşmamakta ve çok açık görülmektedir ki, güvenlik zafiyeti yaratmaktadır. Türkiye'nin merkezi olarak tabir edilebilecek, TBMM, Başbakanlık, Genelkurmay, Kuvvet Komutanlıkları ve Emniyet binalarına bu derece yakınlıkta yerlerde terör saldırılarının yaşanması, ülke güvenliği açısından ciddi bir problemi gözler önüne sermektedir."

Emniyet Teşkilatı dışında Milli İstihbarat Teşkilatı'nda da terör saldırıları konusunda çok ciddi istihbarat zafiyeti bulunduğunu aktaran Ağbaba, hatta bu iki önemli kurumun zaman zaman kendi aralarında çeşitli sorunlar yaşadıklarının da kamuoyunda gündeme geldiğini hatırlattı.

CHP'Li vekil, "İstihbarat teşkilatlarının haberi olmadan şehirlerde bombalar patlamakta, insanlar hayatlarını kaybetmektedir. Yalnızca son süreçte, Suruç, Diyarbakır, Sultanahmet ve Ankara'daki terör saldırıları sonucu yüzlerce insan hayatlarını kaybetmiştir. Böylesi bir ortamda Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ve Emniyet Teşkilatının görevlerini yerine getiremediği açıkça görülmektedir." dedi.

Veli Ağbaba bu amaçla, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Teşkilatının terör saldırıları konusundaki istihbarat zafiyetlerinin ortaya çıkarılması, Ankara'da yaşanan terör olaylarındaki güvenlik zafiyetinin saptanması, Ankara Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere, bazı il ve ilçelerde Emniyet Müdürlüğü makamlarına atama yapılmamasının nedenlerinin araştırılması, terör saldırılarının önlenememesinde sorumluluğu bulunanların tespiti için bir Araştırma Komisyonu kurularak gerekli incelemelerin yapılmasını talep etti.
CİHAN
<< Önceki Haber "Ankara Emniyet Müdürü makamına aylardır atama yapılmadı" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER