"Ankara'da aklını yitirmiş çıldırmış bir devlet var"

Demirtaş: Darbeye karşı durmak Erdoğan’a destek vermek değildir HDP'nin düzenlediği “Darbelere hayır, demokrasi hemen” mitingi, Diyarbakır’da yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlara tepki göstererek "Ortada ortak bir makul devlet aklı, konuşabileceğiniz bir zihniyet yok. Çıldırmış, aklını yitirmiş, panik halinde bir devlet var Ankara’da" ifadelerini kullandı.




HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cuntacılar tarafından TBMM'nin de bombalandığı darbe girişimine ilişkin olarak, "Darbeye nasıl karşı çıkıyorsak aynı şekilde demokrasiyi de istememiz gerekiyor. Diyarbakır Meydanı'ndan yaptığımız bu çağrıyı acizlik olarak algılamayın, biz çözüm adına, cenazeler ülkenin dört bir yanına gitmesin diye çağrı yapıyoruz. En erdemli yol, çözüm ve müzakere en erdemli yoldur" diye konuştu. Öte yandan Demirtaş, Abdullah Öcalan hakkında da "İmralı tecridi bitmeli, gerçek bir çözüm sürecine dönülmeli. Öcalan'a yönelik tecrit için yaptığımız çağrılar propaganda değil çözüm çağrısıdır. Rehine sistemi son bulmalı" dedi.

"Çıldırmış, aklını yitirmiş, panik halinde bir devlet var Ankara’da"

Demirtaş, 15 Temmuz'da gerçeklen darbe girişimi ve ardından başlayan soruşturma süreciyle ilgili olarak, "Darbeye karşı durmak Erdoğan’a destek vermek değildir, askerden asla medet ummayacağız. Darbeye karşıyız ama AKP’nin hatalarına da boyun eğip susmayacağız" diye konuştu. Demirtaş, darbe girişiminin ardından hükümetin tavrını eleştirerek "Ortada ortak bir makul devlet aklı, konuşabileceğiniz bir zihniyet yok. Çıldırmış, aklını yitirmiş, panik halinde bir devlet var Ankara’da" dedi.

Miting alanına kurulan sahnenin arkasına "Darbelere karşı radikal demokrasi" yazılı pankart asılırken, mitingin yapılacağı alanda, "Emeğime sahip çıkıyorum, darbelere direniyorum", "Bu HAL ile OHAL demokrasi getirmez" yazılı pankartlar yer aldı.



 

<< Önceki Haber "Ankara'da aklını yitirmiş çıldırmış bir devlet var" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER