AP Liberal Grup: Otoriterleşen Türkiye'ye bağımlı olmamalıyız


Avrupa Parlamentosu'ndaki liberal grubun lideri Guy Verhofstadt, AB'nin mülteciler konusunda Türkiye ile daha yakın çalışacak olmasını memnuniyetle karşıladı fakat "giderek otoriterleşen bir ülkeye" bel bağlanmaması gerektiğini savundu.

Dün geceki AB Zirvesi'nde Türkiye ile bir anlaşma yapılmasına verilen onayı değerlendiren Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakı lideri Guy Verhofstadt, "Avrupa, ihtiyaç sahiplerinin sorumluluğunu almadan mülteci krizinde dışarıya iş yaptırmaya çalışıyor." açıklamasını yaptı.

"TÜRKİYE'YE, TUTAMYACAKLARI SÖZLERİ VERMESİNLER"

Türkiye ile AB'nin daha yakın çalışacak olmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Verhofstadt, "Ama kendimizi giderek otoriterleşen bir ülkeye bağımlı hale getirmemeliyiz. AB liderleri, bu işi dışarıya ihale ederek çözeceklerini sanıyorlarsa kendilerini kandırıyorlar demektir. Ayrıca daha sonra tutamayabilecekleri sözleri verirken de dikkatli olmalılar. Şu ana kadar çok söz verdiler ama yerine getirilmedi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki mülteci kamplarında şartların iyileştirilmesinin uzun vadeli bir çözümün sadece küçük bir unsuru olabileceğini ifade eden liberal lider, zirveden ortak sınır gücü kurulması ve Suriye'de kan dökülmesini durdurulmasına dair bir sonuç çıkmadığına da dikkat çekti.AP-Liberal-Grup-Otoriterlesen-Turkiyeye-bagimli-olmamaliyiz-1907998.htm'> CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER