HDP'li Oluç: Başbakan'ın dili sürçmüyor, düşündüğü ifadeleri Allah söyletiyor


HDP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kamuoyunda gaf olarak değerlendiren bazı söylemlerinin gerçekte düşündüğü ifadeler olduğunu söyledi. Davutoğlu'nun dilinin sürçmediğini belirten Oluç, "Allah söyletiyor." dedi.

1 Kasım'da yapılacak erken seçim çalışmalarını Antalya'da sürdürmeye devam eden HDP'li milletvekili adayları Konyaaltı'nda bir restoranda yerel dernek yöneticileriyle bir araya geldi. Milletvekili adaylarının tek tek tanıtıldığı toplantıda HDP'li Saruhan Oluç, gündemi değerlendirdi. Ülkenin içinden geçtiği zor günlerin dik durarak, kararlılıkla ve herkesin desteğiyle aşacaklarını ifade eden Oluç, koltuk sevdası için hiç kimsenin bu kadar acı çekmeyi hak etmediğini kaydetti. AK Parti'nin sandıkla geldiğini ancak sandıkla gitmemek için direndiğini belirten HDP Genel Başkan Yardımcısı, bunun için de her şeyi yaptıklarını, iktidarda kalmak için her yolu mübah gördüklerini ifade etti.

"DEVLET NEYİ GİZLEMEK İSTİYORSA YAYIN YASAĞI KOYAR"

Ankara'da yaşanan kanlı terör saldırısı sonrası alınan yayın yasağını da eleştiren Saruhan Oluç, "Türkiye'de devlet neyi gizlemek istiyorsa ona mutlaka bir yayın yasağı koyar ve bir dava açıldıysa ona da gizlilik kaydı koyar. Bu asla toplumun çıkarına olan şeyler değildir. Her zaman devletin kendi işlediği suçlarla ilgilidir. Devlet işlediği suçları gizlemek için bu yasakları koyar." dedi. Yaşanan acı olayların faili meçhul kalmasının akıllarda soru işaretleri bıraktığını vurgulayan Oluç, Türkiye'de 17 bin insanın öldürülmesi olayının aydınlatılmasının arkasında devlet güçlerinin olduğunu ileri sürdü.

"BAŞBAKAN GERÇEKTE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ İFADE EDİYOR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son günlerde televizyon ekranlarında yaptığı ilginç açıklamalara da değerlendiren Saruhan Oluç, kamuoyunun 'gaf' olarak nitelendirdiği söylemlerin basit dil sürçmesi olarak değerlendirilemeyeciğini vurguladı. Halk arasında 'Allah söyletti' deyiminin bu sıralar Başbakan Ahmet Davutoğlu için geçerli olduğunu ifade eden Oluç, "MİT TIR'larıyla IŞİD'e silah gittiğini dünya biliyor. Biz bunu hep söyledik. Geçen gün Başbakan Davutoğlu da söyledi. 'Bizim IŞİD'le aramızda 360 derece fark var' dedi. Yani yuvarlak 360 derece aynı noktadır. Dönersiniz dolaşırsınız aynı yere gelirsiniz. Dili sürçmedi. Gerçekte düşündüğünü ifade etti." diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu'nun, 'Bizde canlı bombaların listeleri var. Ne olduğunu biliyoruz. Ama eyleme geçmeden tutuklayamıyoruz.' şeklinde de bir itirafı daha olduğunu aktaran Saruhan Oluç, bu kişilerin eyleme geçmesinin kendisini patlatmak olduğunu, bunu yaptıktan sonra yapacak bir şeyin kalmadığını ifade etti. Makul şüphe diye bir şeyin çıkarıldığını ve yüzlerce insanın bu şekilde tutuklandığını belirten Oluç, ancak halkın her şeyi bildiğini söyledi.

'KONYA'DA MİLLİ MAÇTA OLAY HALKI BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜN SİMGESİDİR'

Konya'da oynanan milli maç öncesi saygı duruşunda bazı taraftarların ıslıklaması ve yuhalamasını da değerlendiren HDP Antalya Milletvekili sözlerini şöyle tamamladı: "Konya'da yaşanmış olan normal bir tepki olabilir mi? Maçta ölenler için saygı duruşu yapılıyor. Tribünlerden yuhalama ve ıslıklama sesleri geliyor. Halkı ne hale getiriniz. Halkı birbirine düşürüyorsunuz. Bütün halklarımız bir travma yaşamaya başladı. Bütün bunların neden yaşandığının sebebi tek bir üst başlıktır. 400 vekil verilseydi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık sistemini ilan etseydi. İşte o 400 vekil için bütün bu acılar yaşanıyor. 15 gün kaldı. Daha büyük acıların yaşanmasına cüret etmeyeceklerini umut ediyoruz. Çünkü artık halkın öfkesi ve tahammülsüzlüğü üst noktaya geldi."
CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Oluç: Başbakan'ın dili sürçmüyor, düşündüğü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER