Ara Güler'e 'Beyoğlu Nişanı' verildi

Ara Güler'e 'Beyoğlu Nişanı' verildi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından, ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'e "Beyoğlu Nişanı" ve "Üstün Hizmet Beratı" verildi. Nişanı alan Güler, "1928'de ben Taksim'de doğdum. O kadar senedir İstanbul'a bakıyorum. Müsaade edin de öğreneyim. İstanbul kokudur. İstanbul'u yaşamak ve anlamak lazım." dedi.

Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde "Geçmişten Günümüze" Ara Güler Fotoğrafları Sergisi Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisinde sergilendi. Güler'in 1950'li yıllarda karanlık odada kendi eliyle bastığı ve arasında daha önce yayımlanmamış bir çok fotoğrafları bulunuyor. Serginin açılışından sonra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından Ara Güler'e "Beyoğlu Nişanı" ve "Üstün Hizmet Beratı" verildi.

Beyoğlu nişanını alan Ara Güler, "İstanbul'u yakalamak diye bir olay vardır. İstanbul'u yakalamak lazım. İstanbul'un içinde yaşamak yetmez. İstanbul'u tatmak lazım, kokusunu almak lazım. İstanbullu olmak lazım. İşte ben İstanbullu oldum. 1928'de ben Taksim'de doğdum. O kadar senedir İstanbul'a bakıyorum. Müsaade edin de öğreneyim. İstanbul kokudur. İstanbul'u yaşamak ve anlamak lazım. Nişan almak mühim değildir. Nişana layık olmak mühimdir. Bir sürü nişan alırsın ne olacak yani? Diploma almak gibi bir şey. Bu işin içersinden bir şeyleri öğreniyor ve ortaya çıkarıyorsunuz." şeklinde konuştu.

"Beyoğlu'nun sakinleri ve kendini Beyoğlu'na ait hisseden herkes Beyoğlu'nun evrensel değerlerini bilir." diyen Ahmet Misbah Demircan ise "Tabi Beyoğlu'nu var eden bu evrensel değerleri bunun dışarıda anlatan kişiler vardır. Bunlar ekonomide, sanatta ve siyasette bir çok değerimiz var. O değerlerden biride Ara Güler'dir. Güler dünya çapında bir sanatçıdır. Fotoğraflarıyla Beyoğlu'nun bu değerlerini dünyaya taşımayı başarmış bir kişidir. Beyoğlu Belediyesi bu güne kadar nişan vermedi. Beyoğlu'nun bu değerlerine katkıda bulunan kurum ve kişilere bu ödülü vermek istiyoruz. İlk Ara Güler ile başladık. Onun şahsında bütün bu değerleri taşıyan herkese minnettarız." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ara Güler'e 'Beyoğlu Nişanı' verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER