Arapların emlak talebi artıyor


Emlak danışmanlık şirketi Keller Williams Türkiye'nin Direktörü Emre Erol, seçimlerin ardından yabancı yatırımlarının arttığını bildirdi. Iraklı ve Suudi talebinin yoğun olduğunu anlatan Erol, şunları ifade etti:

"Siyasi sorunlara ve terör olaylarına bağlı olarak yabancı yatırımcı beklemeye geçti. Ama Ekim ayında yabancı yatırımcıya satış Eylül ayına göre yüzde 27, 2014 aynı dönemine oranla da yüzde 24 arttı. Önemli projeler ve bu projelerin tanıtımı yatırımcının yönünü Türkiye'ye çevirtti. İstanbul, Antalya, Bursa, Yalova, Aydın ve Muğla yabancılardan ilgi gören illerin başında."

Emlak satışlarının daha da artacağını vurgulayan Erol, şu açıklamalarda bulundu:

"Emlak güvenli liman olmaya devam ediyor. Eylül ayında bekleyen talep yatırım haline gelmeye başladı. Bu durum sektöre ivme katıyor. Ekonomik durum vadelerin daralmasına ve faizlerin artmasına neden oldu. Bu durum ipotekli gayrimenkul satışlarını geriletti. Ekim ayında yapılan satışların yüzde 27'si ipotekli satış idi. 2014'ün aynı ayı ile karşılaştırma yaptığımızda rakamlara yüzde 19 oranında bir gerileme görüyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Arapların emlak talebi artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER