Arda Turan neden hedef oldu?

A Milli Futbol Takımımız'ın İspanya karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyet eleştirilerin saha dışında Fatih Terim, saha içinde ise Arda Turan'da yoğunlaşmasına sebep oldu.

Arda Turan'dan Çağla'ya destek

Video: Arşiv

Bardağı taşıran son damla ise İspanya maçında Arda'nın Türk taraftarlar tarafından yuhalanırken, İspanyollar tarafından destek görmesiydi. 

Arda Turan ise kendisini ıslıklayan taraftarlara ironik bir şekilde 'Bravo' diyerek tepkilere bu şekilde cevap vermişti.

Peki ne oldu Arda Turan'ın morali böyle önemli bir turnuvada bu kadar bozuldu? Aslında bunun öncesi vardı. Bilindiği üzere yıldız oyuncunun morali Milli Takım kampında da hep bozuktu.

Sezonu Barcelona'da şampiyonlukla tamamlayan Arda Turan hakkında İspanyol medyasında uzun süredir eleştirel haberler yer alıyordu. Arda'nın performansı beğenilmiyor, sürekli olarak antrenmanda şakalaşma fotoğrafları ti'ye alınıyordu. 

Ve ilk 11'deki yeri garanti olmayan Arda'yla ilgili sürekli olarak "Sezon sonu ayrılacak" haberleri yapılıyordu

Tüm bu gelişmeler Arda'nın moralini bozarken, EURO 2016'nın yıldız oyuncu için yeniden doğuş olabileceği konuşuluyordu. Sonuçta Arda Turan Türk Milli Takımı'nın en bilinen yıldızıydı.

A Milliler, EURO 2016 hazırlıkları kapsamındaki son maçın deplasmanda Slovenya'yla yapmıştı.

Maçın 74. dakikasında yerini Nuri Şahin'e bırakan Arda'nın kulübeye geldikten sonraki hal ve tavırları ise şaşırtan cinstendi.

TAKIM ARKADAŞLARIYLA TARTIŞTI İDDİASI

Arda'nın mutsuzluğu çok rahat şekilde anlaşılıyordu.

Fransa'daki kampta ise sürekli övülen, yere göğe sığdırılamayan Milli Takım hakkında, olumsuz istihbaratlar alınmıyor da değildi.

Arda'nın bazı takım arkadaşlarıyla tartıştığı öne sürülmüştü.

Kampta yapılan bir basın toplantısından sonra ise Arda'nın antrenmanda dinlendiği anlarda sürekli kulübede yüzü asık bir şekilde cep telefonuyla oynaması dikkatlerden kaçmamıştı.

Hırvatistan'la oynanan ve 1-0'dan çok daha farklı bir mağlubiyet alabileceğimiz maçta kenara gelen Arda Turan, istediği oyunu sergileyememenin ve mağlubiyetin etkisiyle kulübede morali bozuk bir şekilde oturdu.

Arda maç sonu ise taraftarlardan kötü oyunu sebebiyle özür dilemişti.

Hırvatistan maçındaki kötü performans Türk halkını hüsrana uğratmıştı ve tepkiler Fatih Terim ve Arda'nın oynadığı reklamlara yönelik olmuştu.

REKLAMLARDA OYNAMASI TEPKİ ÇEKTİ

Öyle ya, reklamda oynamak başarısızlığın en büyük sebebiydi!

Ancak çok umut bağlanmasa da alınacak bir puanının her şeyi değiştirebileceğinin düşünüldüğü İspanya maçında da aynı kötü performans sahada olunca, bu sefer seyici de dayanamadı.

Reklamlar olmasa bile, turnuvaya katılacağımızın garanti olduğu İzlanda maçından sonra yapılan aşırı ve sınırı olmayan övgüler, 500 bin euroluk rekor turnuvaya katılım primi her zaman konuşulmuştu ancak turnuvayla birlikte halının altına süpürülmüştü.

İşte 2 maçta gol atamadan yenen 4 gol ve hiçbir umut vaad etmeyen futbol, kılıçların çekilmesine sebep olmuştu.

Şimdi herkes tüm bu psikolojik etmenlerin gölgesinde Arda Turan liderliğindeki Milli Takımımız'ın Çekler karşısında ne yapacağını konuşuyor.

Kaynak: Fanatik
<< Önceki Haber Arda Turan neden hedef oldu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER