Arınç'ın 'başkanlık' açıklamasına Erdoğan'dan cevap!

Arınç'ın 'Birinci sözümüz başkanlık değil' açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemi ile açıklama yapması dikkat çekti.

Arınç'ın 'başkanlık' açıklamasına Erdoğan'dan cevap!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık tekrarladığı “başkanlık sistemi” üzerine konuşan Arınç “Birinci sözümüz başkanlık değil” diye konuşmuştu. Arınç bu sözlerinin ardından bugün Ankara'da Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, "Başkanlık sistemini kim istemiyor diye bakıyoruz. Gördüklerimiz şunlar; terör örgütü istemiyor, Pensilvanya istemiyor, halka 'Bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' diyenler istemiyor, Ermeni diasporası istemiyor." ifadelerini kullanması dikkat çekti.

ERDOĞAN ARINÇ'A CEVAP MI VERDİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Başkanlık sistemini kim istemiyor diye bakıyoruz. Gördüklerimiz şunlar; terör örgütü istemiyor, Pensilvanya istemiyor, halka 'Bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' diyenler istemiyor, Ermeni diasporası istemiyor. Bir de bunlarla aynı çizgiye gelmekten zül duymayan muhalefet partileri, başkanlık sistemini istemiyor. Dikkat edin, bu ittifakta tek bir şey yok. Nedir o? Burada millet yok."

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Bülent Arınç “Başkanlık sistemi, Türkiye’ye parlamenter sistemin getirmediği neyi getirecek?” şeklindeki bir soruya ” Bilmiyorum. Başkanlık konusu açıldığı zaman ben fikirlerimi çokça söyledim. Biz yeterli çoğunluğu sağladığımız takdirde yeni bir anayasa yapacağız. Birinci sözümüz budur. Birinci sözümüz başkanlık değil. Birinci sözümüz yeni anayasayı yapacak güce sahip olmak. Buna sahip olduğumuz zaman, inşallah olacağız en az 330'la, o zaman yeni anayasayı yaptığımızda bu ülke nasıl daha iyi yönetilebilir sorusunun cevabını da başkanlık sistemini de konuşacağız.” demişti.
<< Önceki Haber Arınç'ın 'başkanlık' açıklamasına Erdoğan'dan cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER