Arjantin'deki Türk sinema festivali sona erdi

Arjantin'deki Türk sinema festivali sona erdi

Arjantin'de "Festival de Cine Turco" adıyla düzenlenen Buenos Aires Türkiye Filmleri Festivali, 'Hacia Mi Voz (Sesime Gel)' filmiyle sona erdi.

Arjantin'in önemli sinema salonlarından Cine Gaumont'ta gerçekleştirilen festivalin organizatörü Serdar Vardar, Cihan Haber Ajansı'na (CHA) organizasyonun çok iyi geçtiğini belirtti. Arjantinlilerin 7 gün süren festivalden memnun ayrıldıklarını söyleyen Vardar, "Bu sene festivalin üçüncüsü olduğu için oturmuş bir kitlemiz olmaya başladı." dedi.

Dördüncü festivali Mart ayında gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyleyen Vardar, "Festival içindeki filmlerde belli bir görüşü göstermiyoruz. Gösterime giren filmlerde aranan kriter uluslararası başarıya ulaşmış filmler olmasıdır. Böylelikle Türkiye içerisindeki çok farklı görüşleri birarada yansıtabiliyoruz. Festivali takip eden seyirciler, Türkiye'deki farklı gerçeklikleri görebiliyorlar." şeklinde konuştu.

Festivalin konuk oyuncusu olan Kadir İlter, filmlerin enerjisinin yüksek olduğunu belirtti. İlter festivalin amacını Türk filmlerlerinin Arjantinli seyirciyle buluşması olarak ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Arjantin'deki Türk sinema festivali sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER