İstişaresiz kurulan İstişare Konyesi'ne eleştiriler artıyor


Antalya'nın sorunlarına ortak akılla çözüm bulunması için Vali Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in kimseyle istişare etmeden Yüksek İstişare Konseyi kurmasına ve başına da bir işadamını getirmesine tepkiler artarak devam ediyor. Konseye davet edilen kurumlar, kuruluş felsefesini doğru bulurken, izlenen yöntemin yanlış buluyor.

Antalya Barosu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD), İnşaat Mühendisleri Odası'nın ardından şehrin en büyük sivil toplum örgütü olarak kabul edilen ve patronlar kulübü olarak adlandırılan Antalya Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) ile Ziraat Mühendisleri Odası da istişare konseyi hakkında eleştirilerde bulundu.

ATSO Başkanı Davut Çetin, eleştirin farkında olduğunu belirterek, "Keşke bu konsey toplandıktan sonra başkanı seçilse, yapısı kurumlarla istişare edilerek oluşturulsaydı daha şık olurdu. Ayrıca ortada buna benzer bir kurul da vardı, Ortak Akıl Platformu diye. Bunlar da geliştirilebilirdi." dedi. Davut Çetin, ATSO olarak davet edildikleri Yüksek İstişare Konseyi'nde yer alıp almayacaklarına hafta başında yapacakları yönetim kurulu toplantısında karar vereceklerini açıkladı.

VAHAP TUNCER: KONSEYDE YER ALMAYACAĞIZ

En sert eleştiride bulunanlardan biri de davetli kurumlar arasında yer alan Ziraat Mühendisleri Odası'ndan geldi. Şube Başkanı Vahap Tuncer, kentin sorunlarının çözümüne yönelik sivil bir yapılanma oluşturulmasını doğru bulduğunu ifade etti. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin iradeleriyle oluşturulan bu yapının başında da valinin ya da başkanın olması gerektiğini kaydeden Tuncer, "İstişare konseyi kurulduktan sonra üyeleri bir araya gelir, kurulda başka kimlerin olacağını belirler, kendi yöneticilerini de kendi aralarından seçerler." diye konuştu. İzlenmesi gereken yol bu iken Yüksek İstişare Konseyi başkanlığına, kimseye danışılmadan bir işadamanın getirilmesinin doğru olmadığını vurgulayan Vahap Tuncer, eleştirilerini şöyle sıraladı: "Böyle bir sivil toplum örgütlenmesi olmaz. Demokratik yapılanması doğru olmaz. Demokratik yapılanlanmalar özellikle ortak akılla ilgilidir. Bunlar gönüllü yapılardır. Gönüllü yapılarda katılımcıların kimler olacağına, yönetimin nasıl şekilleneceğine de o kurul kendi arasında karar verir. Bu çerçevede daha önceden yapısı belirlenmiş, başkanı atanmış bir kurulda açıkçası Ziraat Mühendisleri Odası olarak bu yapı içinde yer almayı düşünmüyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber İstişaresiz kurulan İstişare Konyesi'ne eleştiriler artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER