Artvin Çoruhspor'dan dayanışma kampanyası


Artvin Çoruh Spor Kulübü Başkanı Murat Yılmaz ve Antrenör Özer Sevim, bazı yönetim kurulu üyeleri ve bazı futbolcularla birlikte, geçtiğimiz günlerde çıkan yangında iş yerleri yanan esnafları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ayrıca iş yerinde bulunan 400 takım emanet lastiğin yanmasıyla ilgili bir dayanışma projesi başlattılar.

Keskin kardeşlere ait Haspioğulları lastik dükkanında araçlarına lastik takan vatandaşların birçoğu, kar ya da mevsimlik lastik değişiminde lastiklerini koyacak yer bulamadığında lastiklerini işletmeye emanet olarak bırakıyordu. İşletme sahibi iş yerinde ücretsiz yaklaşık 400 takım lastik emanet bulunduruyordu. Fakat yangında emanet lastikler de yandı. Bunun üzerin bazı vatandaşlar ve Çoruhspor Kulübü yönetimi anlamlı bir kampanya başlattı.

Faris Kesin'in acı bir olay yaşadığını ifade eden Murat Yılmaz; "Faris kardeşimizin lastik deposunda birçok emanet lastik vardı. Biz yönetim kurulu olarak benim veya yönetim kurulumuzdan içeride araba lastikleri bulunan arkadaşlarımız bu lastiklerini talep etmemektedir. Biz yanan depoda bulunan araba lastiklerimizin parasını Faris kardeşimizden talep etmiyoruz. Bizler gibi birçok arkadaşımız yangın esnasında depoda yanan emanet lastikleri için işletme sahibi Faris Keskin'den maddi bir talepte bulunmuyor. Faris kardeşimiz her zorda olan Artvinliye yardımcı olan düzgün çalışkan bir kardeşimizdir. Keşke bu olay yaşanmasaydı, ama yaşandı. Artvin halkı her darda sıkıntıda olan insana yardım etmiş el uzatmış bir toplumdur. Bu yangında da büyük zarar gören Faris kardeşimize hepimiz elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olacağız ve inşallah burasını daha da güzel bir yer haline getireceğiz. Tüm Artvin halkından Ticaret Odası'ndan, Esnaf Odası'ndan destek bekliyoruz. Depoda emanet lastikleri bulunan herkesin numarasını aldık, tek tek hepsini arayıp yanan lastikleri için herhangi bir talepte bulunmamalarını isteyeceğiz. Elbette talep edenler de olacaktır. Bizler de bu talep edenlerin parasını Ticaret Odamızla Esnaf Odamızla bir araya gelip bir şekilde bu parayı temin ederek sahiplerine vererek Faris kardeşimize bu zor günlerinde yardımcı olmaya çalışacağız. Bu amaç için bize destek veren Artvinli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz bir defter tuttuk hak sahipleri gelip bu deftere benim şu kadar araba lastiğim vardı, ben bunları Faris kardeşime bağışlıyorum not düşecek. Bu defterler tarih boyunca esnafın veresiye defteriydi, şimdi tersini yapıyoruz, bu deftere borcu yoktur yazısı yazılacak." dedi.

Çoruhspor Antrenörü Özer Sevim de yaptığı açıklamada, "Ben bu iş yerinin eski halini de biliyordum. Yangından sonra gördüğümde benim de yüreğim yandı. Faris kardeşimiz sevdiğimiz bir insan. Faris'in iş yerinin durumu beni çok üzdü. Faris'le konuşurken 'Benim malım yanmış çok da önemli değil. İçeride bana emanet edilmiş 400 takım lastik vardı. Ben bu lastikleri burada emanete almama rağmen bunlardan para da almadım. İnsanların bana emanet ettiği lastikler vardı' deyince ben de sana bu zor gününde kimse 3- 4 tane lastiğin hesabını sormaz dedim. Bunun bir kampanya haline dönüşmesini istiyoruz. İnanıyorum ki Artvin halkı bu konuda hassas ve duyarlı olacaktır." diye konuştu.

İşletme sahibi kardeşlerden Faris Kesin, yangını haber alır almaz iş yerine geldiğini, ilk iş olarak da emanet lastikleri kurtarmaya çalıştığını ancak aşırı dumandan dolayı kurtaramadığını belirtti. Keskin, "Emanet lastikler için kimseden para talep etmedik. Fakat durum ortada, isteyen olursa onun lastiklerini vermekle biz yükümlüyüz. Öte yandan böyle bir kampanya başlatan yönetici arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca yaşanan felaketten sonra bize destek olan, arayan, soran arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, hepsinden Allah razı olsun." açıklamasını yaptı.

Ardından kampanyaya destek verenler, 'Acılar paylaşıldıkça azalır' ismini koydukları deftere hem düşüncelerini paylaştı hem de araçlarının plakalarını ve isimlerini yazarak emanet lastiklerini geri istemediklerini belirttiler. CİHAN
<< Önceki Haber Artvin Çoruhspor'dan dayanışma kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER