Artvin'de UMKE tatbikatı yapıldı

Artvin'de UMKE tatbikatı yapıldı

Artvin İl Sağlık Müdürlüğü ve bölge illeri Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında, eğitimlerini yaptıkları tatbikatlar ile sürdürdü.

Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin´den 10´u eğitmen olmak üzere toplam 35 kişilik UMKE ekipleri 3 günlük teorik eğitimin ardından Artvin Kafkasör Yaylası'nda gerçekleştirilen 'UMKE Temel Eğitimi' deprem sonucunda yıkılmış bir bina altında kalan, yüksekten düşen, çoklu trafik kazasında araç içinde sıkışmış yaralıların kurtarılması senaryoları yer aldı. UMKE ekipleri yaralıların ilk müdahalelerini yaptı ve yaralılar enkaz dışına güvenli bir şekilde tahliye edildi. Eğitime Gümüşhane Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Özgür Çelebi, Doğu Karadeniz İlleri Umke Bölge koordinatörü Zafer Ocak, Rize Umke Sorumlusu Öner Çakal ve Artvin'den eğitmenler destek verdi.

Tatbikatın ardından 6 günlük Artvin Eğitim Kampını tamamlayan UMKE ekiplerine Artvin İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah GÜLEÇ tarafından katılım belgeleri verilirken, eğitimde eğitmen olarak görev alanlara da teşekkür belgeleri takdim edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Artvin'de UMKE tatbikatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER