Asiltürk: Batılıların tavsiyelerine uyularak PKK terörüne çözüm bulunmaz


Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Güneydoğu Anadolu'da yaşanan terör olaylarının ülkede huzur ve barışı tehdit eder bir noktaya geldiğini belirterek, "Batılıların tavsiyelerine uyularak çözüm bulunmaz. Çözüm bizleri Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Acemiyle 600 sene kardeşçe yaşatan düzenle sağlanabilir." dedi.

Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen ve yaklaşık 3 saat süren Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısında Türkiye ve İslam coğrafyasında yaşanan endişe verici gelişmelerin değerlendirildiğini belirten Asiltürk, ülke ve İslam coğrafyasının, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar hassas bir dönemden geçtiğini, bütün İslam dünyasında zulüm olduğunu, kan ve gözyaşı aktığını anlattı. Asiltürk, Akdeniz'in, namluları İslam dünyasına çevrili birçok yabancı askeri güçle kaynadığını belirterek, "Bölgemiz hızla büyük bir savaşın içine sürükleniyor. Bu hassas dönemde ülke olarak her zamankinden daha fazla aklıselim ve sağduyuya ihtiyacımız var. Çünkü yapılacak en ufak bir hata, atılacak en ufak bir yanlış adım, telafisi imkansız zararlara sebep olabilir. Bu yüzden iktidarıyla muhalefetiyle herkesin büyük bir basiret ve feraset ile hareket etmesi gerekmektedir." dedi.

Karşı karşıya bulunduğumuz bu zorlu sürecin, selametle atlatılabilmesi için Saadet Partisi'nin her türlü olumlu çabayı ortaya koyacağını kaydeden Asiltürk, şöyle devam etti:
"YİK üyesi arkadaşlarımızla ülke meselelerini konuşmak üzere toplandık. Saadet Partimiz yaşadığımız sürecin memleketimizi getireceği noktayı defalarca hatırlatarak uyardığı halde ilgilenilmedi. Bugün Güneydoğu Anadolu'da yaşanan terör olayları ülkemizde huzur ve barışı tehdit eder bir noktaya gelmiş bulunmaktadır. Batılıların tavsiyelerine uyularak çözüm bulunmaz. Çözüm bizleri Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Acemiyle 600 sene kardeşçe yaşatan düzenle sağlanabilir. Çözüm ahlaki ve manevî değerlere bağlı olarak sağlanırsa kalıcı olur. Aynı şey Suriye ve Irak içinde geçerlidir. Orta Doğudaki gelişmeler Milli güvenliğimiz ve toprak bütünlüğümüzle doğrudan ilgilidir. Ancak koalisyon güçlerinin hedef ve çıkarları bizimle uyum halinde değildir. Türkiye'nin dış politikasını acilen yeniden değerlendirmesi gerekmektedir.
Bu ilke çerçevesinde ülkemizin ve bölgemizin barışı, huzuru ve kardeşliği için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her türlü olumlu gayreti gösterenler destek olacağız."

"Bölgedeki bu gelişmelerden istifade eden tek ülke ise İsrail'dir." şeklinde devam eden Asiltürk, "Bu hadiseler İsrail Devleti tarafından işlenen zulümleri dünya kamuoyunda geri plana itmektedir. Halbuki şu anda Filistin'de çocuklar, kadınlar ve yaşlılar sürekli olarak, planlı bir şekilde katliama maruz kalmaktadırlar. Ayrıca çatışmalar neticesinde bölgede oluşan gerilim ve göçler hem bölgedeki İslam ülkelerini zayıflatmakta, hem de Türkiye'nin eşbaşkanlığını yürüttüğü Büyük İsrail Projesinin gerçekleşmesine adım adım hizmet etmektedir." açıklamasında bulundu.

Asiltürk, bu sebeple Saadet Partisi'nin İslam ülkeleri arasında oluşturmak istediği uyum ve kardeşlik havasının büyük önem kazandığını dile getirerek, "Ancak bunun için önce İslam ülkelerinin kendi içlerinde barış ve kardeşliği oluşturmaları gerekir. Bunun olması için de idarelerin İslam kardeşliğini esas alan bir düzen uygulamaları gerekir. Ülkemizde barış, bölgede barış ve dünyada barış istiyoruz. Bütün insanlık için huzur ve barış istiyor, bunun mücadelesini veriyoruz. Bu amaçla, yapıcı muhalefet anlayışımızın gereği olarak bu huzur ortamına katkı sağlayacak çözümleri ortaya koyacak uygulanmalara da destek olacağız." düşüncesini aktardı.
PKK-terorune-cozum-bulunmaz-1968619.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Asiltürk: Batılıların tavsiyelerine uyularak PKK terörüne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER