Askerlerin aileleriyle duygusal buluşması


Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 1995/4 tertip askerler törenle yemin etti. Askerlerin aileleriyle buluşmasında ise duygu dolu anlar yaşandı. Askerler ve aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Tugay Komutanlığı'nda 95/4 tertip acemi askerler ile 361.kısa dönem ve 16. Sözleşmeli erlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Alim Barut, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ile il protokolü ve gaziler ile asker aileleri katıldı.

Tören Vali Alim Barut'un tören alanına gelerek birlikleri selamlamasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler yemin ederek ustalığa terfi etti. Askerler yemin ederken aileleri de onları meraklı gözlerle izleyerek fotoğraflamaya çalıştı.

'VATAN İÇİN CAN VERMEYE DAİMA HAZIRIZ'

Törende Tugay'a ilk katılan ve eğitim süresince başarılı olan askerlere takdir ve teşekkür belgeleri takdim edilirken daha önceki yıllarda askerliğini Sivas'ta yapan ve şu anda oğulları da askerliğini burada yapan askerlerin babasına hediyeleri takdim edildi.

Daha sonra birlikler tarafından yapılan hudut yemini ailelerden büyük alkış aldı. Askerler vatan için can vermeye daima hazır olduklarını haykırdı.

'YEMİNİN TEMİNATI ŞEREF VE NAMUSTUR'

5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Cengiz Güneşer konuşmasında askerlerin ettikleri yemine bağlı kalacaklarına gönülden inandığını kaydederek, şunları söyledi: "Silahlı kuvvetlerimizin saflarına katılan Mehmetçikler, bu yeminle birlikte sizler milletimize sadakat ve hizmet edeceğinize, amirlerinize mutlak itaat edeceğinize, ulusumuzun güvenliğine layık olacağınızı ve Atatürk'ün düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namusun Türk ulusu için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, millet, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlükten asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum."

KIBRIS GAZİSİ TÖREN GEÇİŞİ YAPTI

Askerlerin toplu olarak piyade marşını okuması sonrası tören geçişi düzenlendi. Tören geçişi yapan askerlerin aileleri evlatlarını ilgiyle izledi. Tören geçişinde Kıbrıs Gazisi Veyis Kalkan da yer aldı. Ardından Türkiye'nin dört bir yanından gelen aileler, askerleriyle buluşarak hasret giderdi. Duygusal anların yaşandığı buluşmada askerler ve aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. Aileler, çocuklarının vatan görevini yapmasından mutluluk duyduklarını belirtirken, çocuklarını izlerken büyük bir gurur yaşadıklarını dile getirdi. Yemin ederek ustalığa terfi eden askerler ise vatan borcunu yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Askerlerin aileleriyle duygusal buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER