ASKİ'den 'kurban atıklarını kanalizasyona atmayın' uyarısı

ASKİ'den 'kurban atıklarını kanalizasyona atmayın' uyarısı

Ankara ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, vatandaşları, kurbanlıklarından arta kalan parçaları kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarına atmamaları konusunda uyardı.

Kurban Bayramı'nda bilinçsizce atılan artıklardan altyapının zarar gördüğüne dikkat çeken Kaya, "Özellikle bazı vatandaşlar, kurban artıklarını kanallara atıyor. Bu artıkların hatlara atılmaları sonucunda kanallar tıkanıyor, büyük zararlar meydana geliyor. Yağışlarda da atıklarla hatların tıkanmasından dolayı ciddi su baskınları oluyor." dedi.
Kaya, dere yataklarına, atıksu ve yağmur suyu hatlarına araba lastikleri, çöp torbaları, boş damacanalar, hafriyat atıkları gibi maddeler atıldığını ve bunların çok büyük olumsuzluklara yol açtığını vurgulayarak, "Bu su kanalları çöplük değildir. Çöplerinizi kesinlikle çöp alanlarına atın" diye konuştu.

"KURBAN ATIKLARINI KANALLARA ATANLARI BİLDİRİN"

ASKİ'nin, Kurban Bayramı tatili süresince, yapılan hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesi amacıyla gerekli tüm önlemleri aldığını belirten İrfan Kaya, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımız kurban atıkları konusunda da duyarlı olsunlar. Kurban artıklarını kurban kesim yerlerinde gösterilen yerlere bıraksınlar. Çöpleri kanal hatlarına atmamalarını, atan kişileri uyarmalarını istiyoruz. Yaşanabilecek olumsuzlukları zabıta ekiplerine veya bağlı bulundukları yerin emniyet güçlerine bildirsinler." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber ASKİ'den 'kurban atıklarını kanalizasyona atmayın' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER