ASKİ'nin su bardaklama ihalesi TBMM gündeminde


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, ASKİ'nin su bardaklama ihalesinin kamu zararına yönelik iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde ASKİ tarafından ihale edilen su bardaklama işindeki çarpıklıklara dikkat çekti. "ASKİ, yılda 70.000.000 adet su bardaklama işi için yapmış olduğu ihalede yaklaşık maliyeti piyasadaki üç firmadan aldığı tekliflerin ortalamasını alarak belirlemiştir." diyen Gök, "Oysa, işin konusu, bütün malzeme ve makinaları ASKİ tarafından karşılanması şartıyla yılda 70.000.000 adet su bardaklama işinin yapılmasıdır. Söz konusu işin gerek 24 Eylül 2014 tarihli yönetim kurulu kararında gerekse düzenlenen işin şartnamesinde personele dayalı hizmet alımı olduğu açıktır." ifadelerini kullandı.

Bu bağlamda Gök, şu soruları yöneltti: "İhale konusu iş personel çalıştırılmasına dayalı bir iş olduğu halde, ihale bedelini saptamada birim fiyat olarak brüt asgari ücret baz alınarak bardaklanacak su sayısı ve çalıştırılacak işçi sayısı üzerinden bir maliyet hesabı yapılması gerekirken piyasadan üç firmadan yaklaşık maliyet teklifi alınmasının doğurduğu kamu zararına neden olan sorumlular hakkında ne işlem yapacaksınız?

Bundan böyle yapılacak ihalelerde kamu yararını korumak üzere benzer hataların tekerrürünü önlemek için alınmış ve alınmasını düşündüğünüz önlemler nedir?" CİHAN
<< Önceki Haber ASKİ'nin su bardaklama ihalesi TBMM gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER