Yenimahalle için ortak akıl buluşması

Yenimahalle için ortak akıl buluşması

Yenimahalle Kent Konseyi tarafından ilçede orta akıl oluşturmak amacıyla düzenlenen 'Gündem Yenimahalle' toplantılarının ilki gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Başkan Vekili Mehmet Kartal, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri, muhtarlar ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Fethi Yaşar katılımcılara göreve geldiği günden bu yana ilçenin aydınlık geleceğine yapılan yatırımları anlattı.

"Ülkemizde birliği, beraberliği, kardeşliği sağlamak zorundayız." diyen Yaşar, yönetici durumunda olan kurumların herkesi kucaklaması, herkese eşit muamele yapması gerektiğinin, harcanan kaynakların hesabının verebilmesi ve kentlerin gelecek kuşaklara yaşanabilir şekilde bırakması gerektiğinin altını çizdi.

Her düşüncenin saygıdeğer olduğunu da sözlerine ekleyen Yaşar, "Göreve geldiğim günden beri kimseyi ayrıştırmadım, ötekileştirmedim. Herkese eşit hizmet etmeye gayret ettim. Bundan sonrada yolumuza böyle devam edeceğiz. Ülkemiz için, Ankara'mız için, Yenimahalle için en güzelini yapmak görevimizdir. Simdi el ele verip çok daha iyisini yapacağız." diye konuştu.

İLÇEMİZ İÇİN AVANTAJLARIMIZI İYİ KULLANMALIYIZ

Kent Konseyi Başkanı Çınar ise " Dünyamız ve ülkemiz bugün her zaman olduğundan daha fazla karışık ve belirsizliklerle dolu. Böyle zamanlarda çıkış yolu bulmak için toplumun bireylerinin ve kurumların ortak aklına, düşüncelerine ihtiyaç vardır. Yenimahalle'mizde bu ortak aklın oluşmasına katkı sağlamak için buradayız" dedi.

Günümüz dünyasında ekonomi bir yandan küreselleşirken bir yandan da yerel ekonomilerin önemi daha da artıyor diye konuşan Çınar "600 bine yakın nüfusun yaşamakta olduğu ilçede yerel ekonominin güçlenmesi için birçok adım atılıyor. Amacımız ilçemiz ekonomisini daha da güçlendirilmesi, insanımızın refahının artması, işsizlerimizin bir an evvel iş sahibi olabilmesidir" dedi.

Amaca ulaşılabilmesi için ilçenin iki avantajı olduğunun altını çizen Çınar " Birinci avantajımız ilçede eğitimli, kültürlü, yaşadığı kente karşı duyarlı insan varlığımız, diğeri ise Yenimahalle'mizin bir sanayi bölgesi olmasıdır. Bunları tamamlayan asıl avantajımız ise Yenimahalle halkını ve ilçemizin dokusunu çok iyi bilen, işe ve insana odaklı, yapıcı ve vizyon sahibi bir yerel yönetimimizin olmasıdır" diye konuştu.

Toplantının sonunda tek tek söz alan katılımcılar da görüş ve önerilerini sundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle için ortak akıl buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER