Aşkına karşılık vermediği gerekçesiyle kadını kalbinden vurdu


Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Köseömer köyünde bir şahıs, aşkına karşılık vermediği gerekçesiyle kadını kalbinden vurarak öldürdü.

Kadın cinayetlerine bir yenisi Edirne'de eklendi. Havsa ilçesine bağlı Köseömer köyünde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Tuncay Yavuz (34), uzaktan akrabası olan Rahime Yaşar'a (43) gönlünü kaptırdı. Daha önce bir evlilik yaptığı ancak eşinden boşandığı öğrenilen kadın, köyde yaşayan anne ve babasının evine döndü. Rahime Yaşar, 2009 yılında babasını, 2014 yılında ise annesini kaybetti. Yaşar, baba ocağında yalnız başına yaşamaya devam etti.

Yaşar'a uzaktan akrabası olan Tuncay Yavuz aşık oldu. Bir üniversitenin Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduğu ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Yavuz, kadına defalarca evlenme teklifinde bulundu. Ancak her seferinde olumsuz cevap alan Tuncay Yavuz, kadını rahatsız etmeye başladı. Bu durumdan bunalan Rahime Yaşar, mahkeme kararıyla üç kez koruma kararı aldırdı. Son koruma kararı ise geçen Ağustos ayında kaldırıldı. Kararın kaldırılmasının ardından Tuncay Yavuz, yeniden Rahime Yaşar'ı takip ve rahatsız etmeye başladı.

Anne ve babasının mezarına çiçek ekmek üzere evden ayrılan kadın, Tuncay Yavuz tarafından takip edildi. Babasının mezarına gülleri ektikten sonra dua eden Rahime Yaşar'a burada Yavuz, teklifini yineledi. Aldığı olumsuz cevap karşısında çılgına döndü.
Yanında getirdiği av tüfeğiyle bir el ateş etti. Aldığı kurşunla yere yığılan kadının başına gelen Yavuz, kalbine bir el daha ateş etti. Kadın, anne ve babasının mezarının ayak ucunda hayatını kaybetti. Rahime Yaşar'ın cesedi otopsi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayı gerçekleştiren Tuncay Yavuz ise Havsa İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek teslim oldu. Yavuz'un 2010 yılında Rahime Yaşar'la evlenmek isteyen bir kişiyi de bacağından vurduğu öğrenildi. Jandarmadaki sorgusu tamamlayan Yavuz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Köy muhtarı Feyzullah Açıkgöz, olayı jandarmanın kendisini aramasıyla öğrendiğini belirtti. Jandarmanın haber vermesiyle mezarlığa gittiğini anlatan muhtar, olay yerine gittiğinde kadının yere uzanmış şekilde yattığını kaydetti. Kadının olay yerinde hayatını kaybettiğini anlatan Feyzullah Açıkgöz, olayı gerçekleştiren şahsın ise içine kapanık biri olduğunu vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Aşkına karşılık vermediği gerekçesiyle kadını kalbinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER