At arabası ve motosikletli okul servisi

At arabası ve motosikletli okul servisi

Konya'nın Akşehir ilçesi Maarif Mahallesi'nde 11 öğrenci 3,5 kilometre uzaklıktaki okullarına at arabası ve motosiklet ile gidiyor.

Okula yakın olduğu gerekçesiyle servis verilmediğini söyleyen veliler, çocuklarını kendi imkanları el verdiği şekilde okula götürmeye çalışıyor. 11 öğrencinin bir kısmı at arabası ile bir kısmı motosiklet arkasına takılan araba ile 3 öğrenci ise bir motosiklet üzerinde tehlikeli bir şekilde hiç bir koruyucu olmadan okula gidip geliyor. Velileri bulunmadığı zaman da öğrenciler 3,5 kilometrelik mesafeyi yürüyor.

Veli Mevlüt Karaman, Süleyman Şah İlkokulu'na giden öğrencilere mevzuata uygun uzaklıkta olmadığı için servis verilmediğini kaydetti. Öğrenci velisi Osman Oğuz da, her gün okul yolunda çile çektiklerini belirterek, "Sabah mahalledeki köpekler nedeniyle çocuklarımızı her gün okula at arabası ve motosikletle kendimiz götürmek zorunda kalıyoruz. Ayrıca öğle yemeği için çocuklarımız eve gelmek zorunda kalıyor. Kendi imkanlarımız ile çocuklarımızı götürmek için seferber olduk ama havalar soğuyor, kış geliyor. Bir an önce bu duruma yetkililerin bir çözüm bulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber At arabası ve motosikletli okul servisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER