Atatürk Üniversitesi'nde açılış dersini Sayıştay Başkanı verdi


Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) 2015- 2016 Akademik Yılı resmi törenle başladı. Açılış dersini Sayıştay Başkanı Recai Akyel verdi.

Terör olayları nedeniyle Atatürk Üniversitesi gecikmeli olarak resmi açılış törenini gerçekleştirdi. AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ülkede son aylarda yaşanan terör olayları ve çok sayıda güvenlik görevlisinin şehit olması nedeniyle akademik yıl açılışını gecikmeli gerçekleştirdiklerini söyledi. Koçak, rektör olarak görev süresinin dolmak üzere olduğunu belirterek, "Son akademik yıl açılış töreni konuşmamı gerçekleştiriyorum. 2 dönemdir 8 yıla yakın görev süresince Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir eğitim çınarı altında seçkin bir topluluğa hizmet etmeye çalıştık." dedi.

Rektör Hikmet Koçak, görev süresince Atatürk Üniversitesi'ne yaptıkları hizmetleri, gerçekleştirdikleri projeleri anlattı. Akademik başarının temelinde iyi yetişmiş kadronun bulunmasının şart olduğunu belirten Rektör, "Bir yükseköğretim kurumunun başarısı şüphesiz akademik kadrosunun iyi yetişmiş olmasına bağlıdır. Onların imkanları ve fırsatları doğru bir şekilde değerlendirmelerine ve yarar üretimindeki ısrarlı çabalarına bağlıdır." diye konuştu. Konuşmasının son bölümünde öğrencilere de seslenen Rektör Koçak, "Okuyun, araştırın, uygulayın ve sürekli öğrenin. Sizler hedefinize ulaştıkça kendinizle birlikte çevrenizi de aydınlatacak, devletimize, milletimize ve tüm insanlığa değeri büyük hizmetlerde bulunacaksınız." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler adına konuşan hukuk fakültesi öğrencilerinden Elifnur Abuşoğlu, zorlu bir eğitim sürecinden sonra Türkiye'nin köklü bilim yuvalarından Atatürk Üniversitesi'ni kazandıklarını ifade etti. Abuşoğlu, kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini Atatürk Üniversitesi'nde tamamlayacaklarını dile getirdi. Akademik hayatlarında kazanacakları bilgi, beceri ve donanımla her türlü zorluğun üstesinden geleceklerine dikkat çeken Abuşoğlu, "Kendine güvenen, yenilikçi, milli ve evrensel değerlerle donanmış olarak ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, 'Kurumlarda Kalite' konulu ilk dersi verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Atatürk Üniversitesi'nde açılış dersini Sayıştay... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER