Avramopoulos: Mülteci akınında 10 gün içinde sonuç alamazsak sistem çökebilir


AB Komisyonu'nun göçten sorumlu üyesi Dimitris Avramopoulos, mülteci akınına karşı aldıkları önlemlerin 10 gün içinde somut ve açık sonuçlar vermesi gerektiğini söyledi. Avramopoulos, "Aksi takdirde tüm sistemin tamamıyla çökmesi riski var." dedi.

Avramopoulos, krize tüm Avrupa'nın ortak çözüm bulması gerektiğini belirterek, "Koordine edilmemiş eylemler için vaktimiz yok." ifadelerini kullandı.

AB içişleri bakanları toplantısının ardından açıklama yapan göç komiseri, öğle yemeğinde İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk'le Ortak Eylem Planı'nın uygulanmasının hızlandırılması üzerinde mutabık kaldıklarını belirtti. Avramopoulos, "Hepimiz biliyoruz ki Türkiye katılmazsa hedefimize ulaşamayız. Hedefimiz öncelikle akını durdurmak, ardından da Türk topraklarında üslenmiş insan kaçakçılarla mücadele etmek." diye konuştu.

Avramopoulos, NATO'nun da Ege'de insan kaçakçılığı ile mücadele çabalarına katkı yapacak olmasını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

"BİR PARMAK ŞIKLATINCA OLMUYOR"

Dönem Başkanı Hollanda'nın Devlet Bakanı Klaas Dijkhoff ise Türkiye'nin mülteci botlarını neden durdurmadığının sorulması üzerine, "Türkiye çalışıyor. Ama bu işler bir parmak şıklatınca hallolacak kadar kolay değil." ifadelerini kullandı. Dijkhoff, Türkiye ile Ortak Eylem Planı'nın işe yaramaması durumunda uygulamaya konacak alternatif planları da değerlendirdiklerini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Avramopoulos: Mülteci akınında 10 gün içinde sonuç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER