Avrupa Gazeteciler Federasyonu'ndan, radyocunun kovulmasına tepki


Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Türkiye ve Balkan Sorumlusu Mehmet Köksal Brüksel'de Kenan Erer'in radyo programının sonlandırılmasıyla ilgili açıklama yaptı. GOLD FM'in lisans dosyasında 'gazetecilik işleriyle reklamcılık işlerinin tamamen ayrı olacağı' cümlesini hatırlatan Köksal, "Eğer Gold FM sunduğu dosyaya göre para kazanamıyorsa, o zaman lisans başkasına verilir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği için artan baskılar üzerine yayınına son verildiğini belirten Erer, dün son programını yapmıştı.

Türkiye'deki sıkıntıların Belçika'ya yansımasına şaşırmadığını ifade eden Mehmet Köksal, "Baskı'nın her yerde olduğunu görüyorum. Türkler ister Küba'da olsun ister başka yerde olsun bu baskılar olacaktır." dedi. Köksal, Belçika devletinin Fransızca yayın organı RTBF'in de konuyu ele alacağı ve aynı zamanda Belçika Gazeteciler Federasyonu'nun da olayı yakından takip ettiğini aktardı.

Köksal, GOLD FM'in lisans almak için Belçika devletine sunduğu dosyadan bazı maddeleri hatırlatırken, "Frekans hakkını alabilmek için vaatlerde bulundu. Bu vaatlerden biri gazetecilik işleriyle reklamcılık işlerinin tamamen ayrı olacağı idi. İkincisi de sağlıklı bir istihdam sağlayacağını söylüyor. Frankofon makamlar bu yüzden frekans hakkını Gold FM'e verdiler." dedi.

Köksal, GOLD FM'in sloganlarından birinin de 'toplumun tüm kesimine aynı mesafedeyiz. Bu radyo herkesin radyosu' cümlesi olduğunu hatırlatırken, "Şimdi görüyoruz ki işçini freelance olarak çalıştırıyorsun. Kovduğun işçiye tazminat ödemiyorsun. Teşekkür etmiyorsun ve sebebini de açıklamıyorsun..." dedi.

Mehmet Köksal, duyduğu bilgilerden yola çıkarak bazı işadamlarının reklamı kesmesinden dolayı böyle bir olayın yaşandığını belirtirken, mevzu bahis işadamlarının isimlerinin tek tek açıklanması gerektiğini ifade etti.

Mehmet Köksal açıklamalarının devamında, Türkiye'de AK Parti'ye oy vermeyen yüzde 50'lik de bir kesimin olduğunu hatırlatırken radyo sahibi Ünal Yıldırım'a da eleştirilerde bulundu. Köksal "Anladığımız kadarıyla reklamlarda kayıp yaşamamak için Kenan Erer'in programına son verildi. Demek ki para için özgürlüğünü satıyor. Ünal Bey banka hesabına bakarak rahatça uyuyabilecek mi diye soruyorum. Eğer Ünal Bey sunduğu dosyaya göre para kazanamıyorsa, o zaman lisans başkasına verilir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa Gazeteciler Federasyonu'ndan, radyocunun kovulmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER