Avustralya'da yangın sezonu başladı: 4 ölü


Batı Avustralya'da her yıl yaz sıcaklarıyla başlayan orman yangınlarında, şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybetti.

Batı Avustralya Eyaleti'nde çıkan orman yangınında, bir atı kurtarmaya çalışan 3 Avrupalı genç yanarak hayatlarını kaybetti. Olaya şahit olan yerel kaynakların ifadelerine göre, Karranga Station çiftliğinde çalışan 19 yaşındaki Alman kadın, 29 yaşındaki Norveçli aşçı ve 31 yaşındaki İngiliz tamirci, yanlış yöne doğru koşan atı geri döndürmeye çalışırken yangının ortasında kaldı. İkisi Curtin Üniversitesi'nde öğrenci olan gençleri kurtarmak mümkün olmadı. Karranga Station isimli çiftliğin sahibi David Campbell, gözyaşları içinde hayatlarının kaybeden ailelere acı haberi verdi.

Batı Avustralya Eyaleti'nin güney sahillerindeki, Grass Patch ve Salmon Gulms bölgelerinde yıldırım düşmesi nedeniyle başlayan orman yangınlarında şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybetti.

Avustralya'da her yıl Ekim ayından itibaren yaza girilmesiyle beraber, yangın sezonu da başlıyor. Ülke ormanlarının doğal bitki örtüsünü oluşturan sakız ağaçları yanıcı özelliği yüksek olduğu için pek çok yerde orman yangınları görülüyor. Sakız ağaçlarının bir başka özelliği ise derin yanmalardan sonra bile yeniden filizlenebilmesi. CİHAN
<< Önceki Haber Avustralya'da yangın sezonu başladı: 4 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER