Eskişehir Baro Başkanı Öztekin: Avukatlar olmadan adil yargılama olmaz


Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Rıza Öztekin, avukatlık mesleğinin, hukuk devletinin somutlaşmasında çok önemli bir yeri olduğunu, avukatlar olmadan adil yargılanmanın, adaletin gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Eskişehir'de stajlarını tamlayan 6 avukat düzenlenen törenle cübbe giyip ruhsatlarını aldı. Başkan Öztekin, törende yaptığı konuşmada, ruhsat alan meslektaşlarına ve ailelerine teşekkür etti. Avukatlık mesleğinin, hukuk devletinin somutlaşmasında çok önemli bir yeri olduğunu belirten Öztekin, avukatlar olmadan adil yargılanmanın, adaletin gerçekleşemeyeceğini, Anayasa'daki soyut hak ve özgürlüklerin avukatlar olmadan somutlaşmayacağını vurguladı. Avukatların her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını sağladığını anlatan Öztekin, bu amaçla hukuki bilgi ve tecrübelerini adalet hizmetine ve kişilerin yararlanmasına tahsis ettiklerini ifade etti.

Yeni meslektaşlarına nasihatlerde de bulunan Başkan Öztekin, avukatların uymakla yükümlü görevleri olduğunu, yüklendikleri görevleri, bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun davranmaları gerektiğini ve bunların birer mesleki kural olduğunu dile getirdi. Konuşmanın ardından Öztekin, 6 yeni avukata cübbelerini giydirdi, ruhsatlarını verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Eskişehir Baro Başkanı Öztekin: Avukatlar olmadan adil... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER