Avustralyalı dublörler: Mad Max filminde bizim de emeğimiz var


Bu yıl düzenlenen Oscar ödülleri töreninde, Avustralya'da çekilen "Mad Max" tam 10 değişik alanda ödüle aday oldu. "Mad Max" filminin gerçekleşmesinde emeği geçen Avustralyalı dublörler, çok sayıda ödüle aday gösterilen filmde kendilerinin de anılmasını istiyor. Ancak toplam 24 değişik alanda verilen Oscar ödülleri arasında dublörler için verilen bir ödül yok.

"Mad Max" filmi, izleyicilerden büyük beğeni almış ve yapımcılarına dünya çapında 500 milyon dolarlık bir gelir sağlamıştı. Avustralya'nın Gold Coast bölgesinde yaşayan ve kendisiyle birlikte diğer Avustralyalı dublörleri de koordine eden Keir Beck, filmin çekimlerinin yapıldığı Afrika ülkesi, Namibya'da 7 ay çalıştıklarını belirtti. Dublörler, Mad Max filminin şimdiye kadar rol aldıkları en büyük proje olduğuna dikkat çekti. Beck, Mad Max filminin en iyi görüntü ödülü dahil toplam 10 dalda ödüle aday olmasında kendilerinin de emeği bulunduğunu ifade etti.

Bir filmin başarısında dublörlerin de en az diğer çalışanlar kadar sanatsal katkıda bulunduklarının altını çizen Beck, "Mad Max filminin içinden dublörlerin sahnelerini çıkaracak olursanız geriye sadece, boş bir otopark gibi bir şey kalır." ifadelerini kullandı.

Beck'in bu görüşlerini, film çekimlerinde 6 ay boyunca emek veren diğer bir Avustralyalı dublör Eugene Arensden de paylaşıyor. Arensden, "Bir Sahne Aktörleri Birliği (Screen Actors Guild) var. Ama emeklerimiz biraz daha iyi bir şekilde takdir edilse bundan büyük bir memnuniyet duyarız." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Avustralyalı dublörler: Mad Max filminde bizim de emeğimiz var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER