Avusturya'da havuza girmek isteyen göçmenlerden referans isteniyor


Avusturya'nın başkenti Viyana yakınlarındaki Mödling kasabasında, belediyeye ait yüzme havuzuna girmek isteyen göçmenlerin ve göçmen kökenli Avusturya vatandaşlarının referans getirmesi isteniyor.

Havuzun girişine asılan ve büyük tepkiler toplayan ilanda, göçmen veya göçmen kökenli olan Avusturyalıların bu havuza giremeyeceği, havuzda yüzmeyi düşünen göçmen kökenlilerin ancak kendilerine referans olacak birileriyle birlikte kapıdan içeri girebilecekleri yazıldı.

Hitler dönemini hatırlatan ilan, 300 bini Türk 500 bin Müslümanın yaşadığı ülkede tepkilere sebep oldu. Tepkiler üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Hans-Stefan Hintner, metnin yanlış anlaşıldığını iddia etti. Hristiyan Demokrat Partili (ÖVP) Başkan Hintner, kasabada anne-babasız gelen 180 civarında mülteci çocukların olduğunu ve bu çocukların uygun kıyafetler bile temin etmeden havuzu kullandıklarını söyledi. Belediye Başkanı Hintner, ilanın bütün göçmen kökenliler için yazılmadığını, sadece söz konusu mültecileri kastettiği belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Avusturya'da havuza girmek isteyen göçmenlerden referans... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER