Aydın Büyükşehir Belediyesi Akbük'te hizmet merkezi açtı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Akbük'te hizmet merkezi açtı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli ilçesinden sonra Didim ilçesi Akbük Mahallesi'nde de yerel hizmetler merkezi açtı. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 1,5 yılda Didim ve Akbük için yaptıkları hizmetleri anlattı ve bunların devam edeceğini söyledi.

Çerçioğlu, "Size hizmet verirken biraz sıkıntı verdik ama altyapının yüzde 15'ini tamamladık. Ana caddeleri asfaltladık. Akbük Mahallemiz'e 1,5 yılda ASKİ olarak 16 bin metre Akbük'te ve 4 bin 500 metre Didim'de olmak üzere toplam 20 bin 500 metre kanalizasyon, 13 bin 500 metre içme suyu, bin 500 metre yağmur suyu hattı yapıldı. Dört adet Akbük, 10 adet Didim olmak üzere 14 adet yeni içme suyu kuyusu açıldı. Akbük'te 200 adet parsel bacası ve iki adet terfi merkezi yapıldı. Fen İşleri Daire Başkanlığı, Didim Akbük'te, Akbük içerisinde 164 bin metrekare mahalle yolu ile Akbük-Bozbük arasında 13 bin 700 metrekare yolu asfalt kapladı. Didim merkezde 36 bin 870 metrekare mahalle yolunda asfalt kaplama gerçekleştirildi. Didim merkez Adnan Menderes Bulvarı'nda, 92 bin 800 metrekare sıcak asfalt kaplama yapıldı. Didim merkez Çakırcalı Caddesi'nde 5 bin 490, Kafadar Caddesi'nde 3 bin 254, Kıtıklı Caddesi'nde 5 bin 740, Sahil Caddesi'nde 7 bin ve Üç Mevsim Caddesi'nde 6 bin metrekare beton parke taşı döşemesi gerçekleştirildi." dedi.

Açılışa katılan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise, "Büyükşehir Yasası, bazı hizmetleri aksatıyor. Biz bunları zaman içerisinde gidereceğiz. Bu aksaklıklar için özür diliyorum." şeklinde konuştu. Daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi Akbük Yerel Hizmetler Merkezi açıldı. Mehter takımının gösterisinden sonra Başkan Çerçioğlu, Akbük Pazarı'nı gezdi ve Didim Belediyesi'ni ziyaret etti. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Büyükşehir Belediyesi Akbük'te hizmet merkezi açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER