Aydın Doğan'a 24,5 yıl hapis istemi

Aydın Doğan ve Ersin Özince dahil 47 şüphelinin İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Petrol Ofisi (POAŞ) üzerinden örgütlü biçimde akaryakıt kaçakçılığıyla suçlandığı iddianame kabul edildi.

Aydın Doğan'a 24,5 yıl hapis istemi

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince dahil  47 şüphelinin İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Petrol Ofisi (POAŞ) üzerinden örgütlü biçimde akaryakıt kaçakçılığıyla suçlandığı iddianame kabul edildi.

İddianamede, aralarında iş adamı Aydın Doğan, Ersin Özince, Hanzade Doğan Boyner, İmre Barmanbek'in de bulunduğu 47 şüphelinin ''kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' ve ''örgüte üye olmak'' suçlarından hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

Doğan ve Özince hakkında ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', "kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet'' ve "resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 8,5 yıldan 24,5 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası istenen iddianamede, aralarında Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de bulunduğu 45 şüpheli hakkında ise ''örgüte üye olmak'', "kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet'' ve "resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 7,5 yıldan 21,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Söz konusu yönde bir iddianame hazırlandığı ilk olarak geçen hafta hükümete yakın üç gazete tarafından duyurulmuştu. Haber Reuters ajansı tarafından da servis edilmişti. Gerek Doğan Holding gerekse İş Bankası'ndan suçlamarı reddeden açıklamalar gelmişti.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral'in 2001-2008 yıllarını kapsayan 85 sayfalık iddianamesiyle ilgili ilk duruşmanın 13 Temmuz'da yapılmasına kararlaştırdı.
<< Önceki Haber Aydın Doğan'a 24,5 yıl hapis istemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER