Aydın Gazeteciler Cemiyeti: Er ya da geç adalet yerini bulacaktır


Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Semra Şener, Zaman gazetesine kayyım atanmasını "Er ya da geç adalet yerini bulacaktır." diye değerlendirdi.

Yazılı açıklama yapan AGC Başkanı Semra Şener, "Zaman gazetesine kayyım atanması, bir gazeteci olarak beni derinden üzmüştür. Gazetelerin gün içinde harcadığı haber mesaisini bir tarafa bırakırsak, sadece ayakta kalma ve ertesi günkü baskılarını okurlarıyla buluşturabilmek uğruna gösterdikleri, takdiri hak eden insan üstü çaba aklıma geldiğinde üzüntüm daha da artmaktadır. Uzun yıllardır Türk Medyasına hizmet etmiş olan Zaman gazetesi ve çalışanlarına öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Her türlü baskıyı uzunca bir süredir üzerilerinde hissettiklerini biliyoruz. Kendi inandığı değerleri uğruna sürdürdükleri yayın çizgisinin, süreci bu noktalara taşıdığını varsayarak, Türk adaletine olan güvencimizin altını bir kez çizmek istiyorum. Er ya da geç adalet yerini bulacaktır." dedi.

Basın özgürlüğü açısından yaşananların üzücü olduğunu ifade eden AGC Başkanı Semra Şener, açıklamasını şöyle tamamladı: "Elbette yaşanmasını hiç de arzu etmediğimiz ve basın özgürlüğü anlamında tüm gazetecileri de derinden üzdüğüne inandığım bu olayın en kısa sürede mutlu sonla noktalanmasını arzu ediyorum. Yaşanan tüm sıkıntıların geride kaldığına şahit olduğumuz günleri, hem mesleğim hem de şahsım adına iple çekiyorum. Diliyorum ki bu bir yanlış anlama ve ileride hüzünle hatırlayacağımız bir gün olarak mazide yerini alır. Aydın Zaman Gazetesi Temsilcisi meslektaşlarım başta olmak üzere tüm Zaman Gazetesi çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, sürecin en az zararla atlatılmasını temenni ediyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Gazeteciler Cemiyeti: Er ya da geç adalet yerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER