Aydınspor 1923'e iki yeni marş


Aydınlı ressam ve şair Eşref Gülpınar, üç yıl önce Aydınspor 1923 için yazdığı, "Şampiyonluk Geliyor" isimli marşın ardından, iki yeni tribün marşı yazdı.

Gülpınar, Aydınspor 1923 için stüdyo çalışmaları kapsamında önce Asi Kankalar Taraftar Grubu için yazdığı "Çıldır Zeybeğim" isimli marşı seslendirdi. Marşın bazı bölümlerinde grubun üyesi 15 taraftar, Gülpınar'a stüdyoda vokal yaptı. İkinci olarak mahalli bir türkü yazmak istediğini ve bununla ilgili çalışmalara yoğunlaştığını söyleyen Gülpınar, her iki marşı kısa bir süre içinde basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili bir basın bildirisi yayımlayan Eşref Gülpınar, şunları kaydetti: "Aydınspor için ilk önce Asi Kankalar Taraftar Grubu'na, 'Asi Kankalar Marşı" hazırladım. Marşın bazı bölümlerinde ise Asi Kankalar Grubu tarafından 15 kişilik bir ekiple stüdyoda vokal yapıldı ve stüdyo çalışmaları da sürüyor. Pazartesi günü hazır hale gelecek ancak kısa bir müddet sonra dinlenebilecek. Asi Kankalar Marşı'nın hemen ardından Aydınspor için ikinci müzik çalışması da, 'Şampiyonsun Zeybeğim (Bi Danemsin)' isimli, yöresel ve bir türkü tarzında olacak. Aylar önce yazdığım sözleri yeniden yazıp düzenlemeye çalışıyorum. İstediğim gibi olursa, yapabilirsem, herkes tarafından bilinen bir Ege yöresi ve Aydın türküsüne uyarlamak istiyorum. Kitleleri etkileyen müziklerin futbolda da önemli bir rolü olduğuna inanıyorum. Marşların, şampiyonluk adayı takımlara ve taraftarlara pozitif etkisi olabileceğine inanıyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Aydınspor 1923'e iki yeni marş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER