Aydoğan: Rus turist kaybını Avrupa pazarını güçlü tutarak kapatabiliriz

Aydoğan: Rus turist kaybını Avrupa pazarını güçlü tutarak kapatabiliriz

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan krizin kısa sürede son bulmaması halinde 2016 turizm sezonun riske gireceğini söyledi. Aydoğan, "Rus pazarındaki kaybı ancak Avrupa pazarını güçtü tutarak kapatabiliriz. Bunu en fazla Almanya pazarı ile sağlayabiliriz. Batı ve Kuzey Avrupa pazarını yüzde 15 artırmamız gerekir. Bunu yapamazsa sezonda çok büyük sıkıntı yaşarız. " dedi.

Antalya'ya gelen turistin üçte birinin Manavgat'ta konakladığını bunun yüzde 29'nu Rusların oluşturduğunu belirten Aydoğan, bu oranın Alanya, Kemer, Kundu ve Kızılağaç Turizm Bölgeleri'nde daha yüksek olduğunu kaydetti.

Rus turistlerin Antalya'da tatil yapmada 20 yıllık düzenli bir ivmelerin olduğunu bunun son krizle yerle bir olduğunu vurgulayan Hüseyin Aydoğan, "Turizmde pazar oluşturma akşamdan sabaha olmuyor, bir emek gerekiyor. Rus pazarının oluşmasında 20 yıllık bir emek var. Bölgemiz turizmciler sezon öncesi 3 bin kilometreden turist getirmek için çalışma yapıyorlar. Turizmde pazar bulmak akşamdan sabaha olmuyor. " diye konuştu.

"RUS PAZARI KAYBINI ALMAN TURİST YOĞUNLUĞU İLE KAPATABİLİRİZ"

Bölgelerine gelen son 15 yıl içinde gelen Alman turist grafiğinin yüzde 51 ile yüzde 54 arasında seyir takip ettiğini belirten TİSOYAB Başkanı Aydoğan, kriz kısa sürede sona ermezse 2016 turizm sezonunda muhtemel Rus turist kaybına karşı bu rakamı yüzde 15'e çıkarılmasının hayati öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Rus turist riskine karşı Batı ve Kuzey Avrupa pazarının yüzde 15 oranında artırılması halinde yeni sezonda kısmi bir rahatlama olacağının altını çizen Aydoğan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Rus turist kaybını ancak başta Almanlar olmak üzere Avrupa pazarı ile kapatabiliriz. Turistin bölgemize gelmesinde mesafe çok önemli. Bölgemize daha çok Avrupalı turist gelmesi için Avrupa pazarına hitap etmede yeni bir strateji belirlenmeli. Geçen yıl Hollandalı turist kaybımız yüzde 3,5. Bunu kısa sürede telafi etmeliyiz. Bölgemizin 25 yıldır tatil yapmada grafiğini hep yükselterek arttıran iki ülke vardı. Bunlar Almanlar ile Ruslar idi. Rusya pazarı krizi oluşunca Avrupa pazarı birinci önceliğimiz oldu. Sezon öncesi bütün enerjimizi Avrupa ve İskandinav ülke pazarına vermemiz gerekir." CİHAN
<< Önceki Haber Aydoğan: Rus turist kaybını Avrupa pazarını güçlü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER