Üniversite kampüsünde sürü halinde dolaşan sahipsiz köpekler tehlike saçıyor


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsünde sürü halinde dolaşan sahipsiz köpekler tehlike saçıyor.

Her gün binlerce öğrencinin gidip geldiği üniversite alanında bulunan başıboş köpekler tehlike saçıyor. Özellikle üniversite içinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci ve Kız Öğrenci Yurdu civarını mesken edinen köpekler öğrencileri tedirgin ediyor. Birden çok sorunun olduğunu söyleyen öğrenciler, öncelikli sorunun başıboş köpeklere olduğunu ve defalarca yetkililere söylemelerine rağmen herhangi bir çözüm bulunamadığını belirtti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde başıboş köpekler öğrencilerin korkulu rüyası haline geldi. Neredeyse her gün köpeklerin saldırısına uğrayan öğrenciler, soruna çözüm bulunamamasında yakınıyor. Özellikle Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci ve Kız Öğrenci Yurdu civarını kendilerine mesken edinen köpekler sürekli öğrencilere saldırıyor. Önceki dönemde de aynı sorunlar yaşanmasına rağmen şu ana kadar soruna çözüm bulunabilmiş değil.

Uzun süredir bu sorunla karşı karşıya olduklarını vurgulayan öğrencilerden Hanbeli Erçin, yetkililere söylemelerine rağmen sorunlarına çözüm bulunmadığını anlattı. Sürekli köpeklerin saldırısına uğradıklarını belirten Erçin, "Ne zamandan beri var olan bir sorun çözüme bir türlü kavuşturamadılar. Defalarca bunu yurda söyledik, yurt müdürüne söyledik güvenlikçilere söyledik. Hiçbir çözüm bulunmadı. Mağdur arkadaşlarımız da var. Köpekler geçen gün saldırdılar. Bu bir değil iki değil kaç kere oldu. Bunun bir çözümü olmalı bence çözümü olmasa ya birini ısıracak ya birine ya da daha kötü bir şey olacak." dedi.

Güvenlikçilerin soruna sessiz kaldığına dikkat çeken Erçin, şunları kaydetti: "Güvenlikçiler zaten hiçbir şey yapmıyor. Akşam yurda giderken görüyoruz. En az 9 tane köpek var. Hepsi de saldırdı. Güvenlikçiler görüp gülüyor, hiçbir şey yaptıkları yok. Kesinlikle bugüne kadar hiç bir şey yapmamışlar. Yapsalardı görürdük zaten. Bizim çamaşırhane biraz uzak kalıyor ve çamaşırhanenin orda da köpekler var. Genelde köpekler orda toplanıyor. Geçen gün 3 kişi gittik ve inanmıyorlarsa kamera kayıtlarına da baksınlar, köpekler az daha beni ısırıyorlardı. Yaklaşık 8-9 tane köpek vardı. Bunlar beni kovaladılar, az daha ısırıyorlardı. Güvenlikçiler de bakıp bakıp gülüyorlardı. 'Neden bir şey yapmıyorsunuz' diye sordum. 'Yol orda' dediler, 'ille de oradan geçeceksin' dediler. Hiç bir şey yaptıkları yok. Buna bence bir çözüm bulmalılar. Bana yapmasalar birine yapacaklar, ona yapmasalar başka birine yapacaklar."

Yurtta başka sorunların da olduğuna dikkat çeken öğrencilerden Feridun Memiş, öncelikle köpek sorununun çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Memiş, şöyle konuştu: "Bence ilk önce köpek sorunlarını çözmeleri daha iyi olur. Çünkü kış geldiği için bunlar aç. Belli bir saatten fazla aç kalırlarsa saldırgan olurlar, parçalamaya başlarlar. Ben de kendim yaşadım 7-8 tane köpek beraber üzerime geldi. Yani önceden deneyimim olmasaydı belki de şu anda bir yerim ısırılmış olabilirdi. Çok şükür bir şey yapmadılar. Ama bana yapmadılar diye başka birine yapmayacakları anlamına gelmez. Yurda girdiğimizde parmak basma yeri var (turnike), bizle beraber köpekler de içeri giriyor. Güvenlik bunları görmesine rağmen, turnikenin altından geçtiğini görmesine rağmen bir türlü bir şey yapmıyor."

Hayvanseverlerin duruma el atması gerektiğini vurgulayan Memiş, şu ifadeleri kullandı: "Dün gece saat 12'ye yakındı. Yine ses geldi, pencere kapalı olmasına rağmen ses geliyor içeri. Pencereyi açtım dışarı baktım. 30-35 tane yavru köpek vardı. Yurdun sınırları içinde olmasına rağmen kimse onlara karışmıyor. Yani hayvanseverlerin bir el atması gerekiyor. Yaşadığım bir olayı daha anlatayım; arkadaşımın odasına giderken, biz 3 kişiydik, 3 tane köpek yine aniden bize saldırdı. Bizim 2 arkadaş koşuşturmaya başladı. Köpeklerin hepsi yine üzerime geldi. Pencereye çıkmasaydım belki yine beni ısırmış olabilirlerdi. Bence buna çok acil bir şekilde çözüm bulmaları gerekiyor."

Köpekler çok olduğu için kaldığı bloğa zorlukla giriş yaptığını söyleyen öğrencilerden Suat Baran ise "Bloğum arka tarafta olduğu için köpeklerin olduğu noktada. O yüzden bloğuma giriş yapamıyorum kolaylıkla. Hiç bir güvenlikçi de takmıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bir önlem almaları gerekiyor. Yani en az 4-5 sefer saldırıya uğradık köpekler tarafından. Hiç bir önlem de alınmadı. Güvenlikçilere de söylüyorsun diyorlar' belediyeye haber vermişiz'. Belediye gelmiyor yani. Kimse takmıyor." diye tepki gösterdi.

Köpek sorunun dışında yurtta başka sorunlar da olduğunu belirten öğrenciler, sorunları şöyle sıraladı: "Yurtta değişik değişik problemler var. Örneğin KYK'nın wifi'si hiç bir zaman doğru düzgün çekmez. Yemekleri hep aynı şeyler. Hiç bir şekilde farklı şeyler yok. Su sorunları oluyor, bazen su sorunu hiç çözülmüyor. Öğrencileri dinleyen kimse yok. Defalarca böyle oldu. Yani bir tek ben dile getirmiyorum. Bir sürü öğrenci var. Defalarca yürüyüş yaptılar. Defalarca kez slogan attılar ama kimse bunları dinlemedi, kimse bir şey yapmadı." CİHAN
<< Önceki Haber Üniversite kampüsünde sürü halinde dolaşan sahipsiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER