Ayna bu akşam yeni bölümü 'Belarus' ile Samanyolu TV'de

Yeni serüvenlerimizde de bizimle gezin ve daha önce hiç keşfedilmemiş hayatları bizimle keşfetmenin zevkini çıkarın. Ayna yeni bölümleriyle her Cumartesi 23:00'da Samanyolu Televizyonu ekranlarında sizlerle olmaya devam ediyor.

Ayna bu akşam yeni bölümü 'Belarus' ile Samanyolu TV'de

Başkent Minsk'ten yola çıkıyor ve Belarus kültürünü daha iyi tanıma adına Dudutki kültür köyüne geliyoruz. Kültür köyünde sergilenen tarihi araçlardan dikkatimizi en çok 1935 model traktör çekiyor. Traktörün tekerlekleri tamamen demirden. Ayrıca tekerleğe yine demirden dişler de eklenmiş. Kültür köyü gezimizde keten dokuma, arıcılık, demircilik gibi Belarus kültürüne ait bir çok aktiviteyi bizzat yerinde ve canlı olarak izliyor, farklı enstrümanların çıkardığı sesleri dinliyoruz.

AYNA KALAŞNİKOF, TANKSAVAR VE MAKİNALI TÜFEK İLE YAPTIĞI ATIŞLARLA YÜREKLERİ HOPLATTI!

2. Dünya Savaşı sırasında çok sayıda kayıpların yaşandığı Stalin hattının Minsk cephesini sizler için geziyoruz. Siperlerin arasında dolaşıyor, top namlusuna nasıl mermi sürüldüğünü öğreniyor, tankları inceliyor, otomatik silahlarla atışlar yaparak kendimizi adeta savaş yıllarında hissediyoruz. Makinalı tüfek ile yaptığımız atışlara kameramız bile dayanmıyor. Bu sıra dışı deneyimi bizimle yaşamak için Ayna'da kalın.

BELARUS'DA ÇORBALAR YAZIN SOĞUK İÇİLLİYOR

Belarus'un meşhur yemeklerinin sunulduğu bir sofraya konuk oluyoruz. Belarus yemek kültürünün ana sebzesi patates. Hemen hemen her yemeğe patates konuluyor. Çorbaları ise yazın soğuk ikram ediliyor. Ana yemeklerden salatalara, mezelerden çorbalara, turşulardan tatlılara kadar çeşit çeşit Belarus yemeklerinden oluşan sofrayı sizler için tanıtıyoruz. Bizden bir hayli farklı olan yemekleri ilgiyle seyredeceksiniz.
<< Önceki Haber Ayna bu akşam yeni bölümü 'Belarus' ile Samanyolu TV'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER