Ayna yepyeni Costa Rica-2 bölümüyle ekranlarınızda!

Ayna Costa Rica 2. bölümüyle 31 Ekim cumartesi akşamı saat 23:00'da Samanyolu TV'de...

Ayna yepyeni Costa Rica-2 bölümüyle ekranlarınızda!

Orta Amerika'nın lavlar ve yanardağlar ülkesi Costa Rica'daki yolculuğumuz tüm hızıyla devam ediyor.

Çömlekçilik Costa Rica'da hala devam ediyor

Costa Rica kırsallarında seyahat ederken çömlek satan bir makana rastlıyoruz. Costa Ricalı zanaatkarlar çömleklere kertengele, maymun gibi hayvanları resmetmişler. Çok farklı şekillerdeki çömleklerin fiyatları da ucuz değil. Sömürge dönemine ait çizgi, desen ve figürlerin de kullanıldığı çömlekleri sizler için görüntülüyoruz.


Costa Ricalıların sabah kahvaltısı kuru fasulyeli pilav

Ülke seyehatimizde bir sabah vakti Costa Rica'nın meşhur kahvaltısı Gallo Pinto'yu sizler için tadıyoruz. Bizim geleneksel kahvaltılarımızdan oldukça farklı bir tabak geliyor önümüze. Çayın yerini burada dünyaca ünlü kahveleri almış. Tabağımızda yer alan kuru fasulyeli pilavı görünce çok şaşırıyoruz. Tabakta kuru fasulyeli pilavın dışında daha neler yok ki! Costa Rica'da servis edilen ilginç kahvaltıya sizler de çok şaşıracaksınız.



Dünyanın en büyük kağnı arabasını Costa Rica'da bulduk

Costa Rica'da kırsal alanlardaki seyatimizde Sarchi kasabasına geliyoruz. Bu kasaba süslemeli kağnı arabalarıyla ünlü. Meydanda sergilenen dünyanın en büyük kağnı arabası ise Guinness rekorlar kitabına girmiş. Birbirinden renkli ve süslü kağnı arabalarının nasıl üretildiğini öğrenmek için kasabadaki bir imalathaneye geliyoruz. El yapımı bu kağnı arabalarının yapım aşamasını sizler için görüntülüyoruz. Kağnı arabalarının fiyatlarını öğrendiğimizde ise bir hayli şaşaırıyoruz doğrusu.

Ayna Irazu Yanardağının zirvesinde!

Bol virajlı yollarda savrula savrula ilerliyoruz Costa Rica'da. Yükseklik arttıkça sis de artıyor ve görüş mesafemiz azalıyor. Zorlu bir yolculuktan sonra hala aktif bir yanardağ olan Irazu'nun zirvesine ulaşıyoruz. Ülkenin en yüksek volkanı olan Irazu yanardağının zirvesinden manzara muhteşem. Bu çok çarpıcı anları bizimle yaşamak için Ayna'da kalın.

Costa Ricalı dansçılardan muhteşem bir şov

Costa Rica'nın geleneksel halk danslarını izlemek için bir akşam vakti San Jose manzaralı bir mekandayız. Oldukça hareketli olan Costa Rica danslarında İspanyolların etkilerini görmek mümkün. Birbirinden renkli kostümlerle izleyicilerine tam bir dans ziyafeti veren dansçıların şovlarını sakın kaçırmayın









<< Önceki Haber Ayna yepyeni Costa Rica-2 bölümüyle ekranlarınızda! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER