Ayrault: Bazı ülkelerin taahhütlerine bağlı kalmamalarından üzüntü duyuyorum


Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, Fransa'nın söz verdiği gibi 30 bin mülteciyi ağırlamaya hazır olduğunu kaydetti. Ancak bazı Avrupa ülkelerinin verdikleri söze bağlı kalmamasından da üzüntü duyduğunu aktardı.

France Info radyosuna konuşan Ayrault, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Fransa'nın 30 bin mülteciyi kabul edeceği yönündeki sözlerini hatırlattı ve "Fransa taahhütlerini yerine getirecektir." ifadelerini kullandı. Suriye'de savaştan kaçıp canlarını kurtarmaya çalışan milyonlarca mültecinin Türkiye, Ürdün ve Lübnan'a sığındığını hatırlatan Ayrault, ancak önemli sayıda mültecinin de Avrupa'ya geldiğini söyledi. Ayrault, bu insanların sığınma hakkından yararlanabileceğini vurguladı.

Mültecilerle ilgili Fransa'nın tavrının açık olduğuna da dikkat çeken Jean Marc Ayrault, Avrupa Birliği'nin aldığı göçmen dağılımı kararına ülkesinin uyacağını söyledi. Fransız bakan, ancak tüm AB ülkelerinin verdikleri taahhütlere bağlı kalmadığını ve bundan üzüntü duyduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Ayrault, AB'nin aldığı kolektif karara bazı ülkelerin 'hayır' demesinin AB'nin işleyişini de sorgular hala getirdiğini belirtti.

Jean Marc Ayrault, Fransa'da iltica başvuruların da geçen yıl artarak 80 bine ulaştığını hatırlattı. Ancak Fransa'nın bunun altından kalkabileceğini belirtti. Almanya'nın da geçtiğimiz yıl 1 milyon mülteciyi kabul ettiğine dikkat çeken Fransız bakan kolay olmasa da Almanya'nın bunu başardığını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Ayrault: Bazı ülkelerin taahhütlerine bağlı kalmamalarından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER