Azerbaycan’a 'Rusya' teşekkürü

Resmi temaslarda bulunmak amacıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Karabağ sorununun çözümünde Azerbaycan’ın kabul edeceği formülleri destekleyeceğini söyledi.

İlham Aliyev, Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti

Dağlık Karabağ sorununun barışçıl ve diplomatik yollarla çözüme kavuşması gerektiğini savunan Bakan Çavuşoğlu, cephe hattından Ermenistan’ın ateşkesi ihlal etmesini eleştirdi.

Uluslararası projelere ve işbirliklerine değinen Mevlüt Çavuşoğlu, bölgede yeni bir üçlü birlik kurmak istediklerini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, “Bölgede üçlü mekanizmalar mevcut. Türkiye-Azerbaycan-İran, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçlü mekanizmaları gibi. Biz Azerbaycan-Türkiye-Kazakistan üçlü mekanizmasının da olmasını istiyoruz. Kazakistanlı kardeşlerimizle de bu konuyu görüştük. Hatta Azerbaycan-Türkiye-Rusya konusunu da üçlü şekilde organize edebiliriz.” dedi.

AZERBAYCAN'A TEŞEKKÜR

Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesindeki rolü nedeniyle Azerbaycan’a teşekkürünü de ifade etti.

Ermenistan tarafının yine cephe hattında provokasyon girişiminde bulunduğunu bildiren Elmar Memmedyarov da, Ermeni silahlı birliklerinin temas hattında kaldığı sürece bu gür olayların yaşanmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Dün akşam yine ateşkes ihlali yapan Ermenistan silahlı birliklerinden keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu bir Azerbaycanlı üsteğmen şehit olmuştu.

MuhabirAjans
<< Önceki Haber Azerbaycan’a 'Rusya' teşekkürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER